Staphorst organiseert fotowedstrijd

14 oktober 2015

Fotowedstrijd Staphorst
Hoe ziet de nacht eruit in Staphorst? Is het donker in de gemeente, of juist licht? Doe mee met de fotowedstrijd ‘Beeld van de Nacht’ en maak een foto van onze gemeente in de avond of de nacht.

Tot en met woensdag 21 oktober kunt u uw foto sturen naar communicatie@staphorst.nl of inleveren bij de receptie. Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 24 oktober zal wethouder Bert Krale bij de Veldschuur de winnaars hun prijs overhandigen. Er zijn drie cadeaubonnen te winnen.

 

staphorst
Staphorst

Vermeld bij de foto uw naam, adres, leeftijd en telefoonnummer. Per persoon kunt u één foto insturen. Een jury, onder leiding van wethouder Krale, bepaalt wie in aanmerking komt voor een prijs.

Bewust verlichten
De gemeente Staphorst werkt momenteel aan het beleidsplan bewust verlichten. Hierin wordt aangegeven hoe inwoners, bedrijven, maar ook de gemeente bewuster met verlichting kan omgaan.

Nacht van de Nacht
Tijdens de Nacht van de Nacht op 24 oktober wordt jaarlijks aandacht besteed aan bewust verlichten. Nederland wordt ’s nachts steeds lichter. We behoren tot de meest verlichte landen in Europa. Terwijl echt donkere nachten goed zijn voor mens en dier. En voor het milieu, want al dat licht kost heel veel energie. Bij de Veldschuur vinden in samenwerking met Staatsbosbeheer dit jaar voor de elfde keer activiteiten plaats in het kader van de Nacht van de Nacht. Zo is er een elfjesroute voor kleine kinderen, een schimmenspel, een sterrenman en een nachtwandeling door het veld.

 

sterrenhemel met sterrensporen boven het wad vanaf Ameland; starry night with starttrails seen from AmelandLandelijke fotowedstrijd Nacht van de Nacht
Niet alleen Staphorst organiseert een fotowedstrijd. Ook de Nacht van de Nacht heeft op dit moment een ‘nachtfoto wedstrijd’ lopen. Iedereen kan meedoen, dus de foto die u voor Staphorst instuurt mag natuurlijk ook naar de Nacht van de Nacht fotowedstrijd worden gestuurd, zo maakt u dubbel zo veel kans om te winnen.

Klik hier voor meer informatie en de voorwaarden over de nachtfoto wedstrijd van de Nacht van de Nacht.