Oproep Heemskerk leidt tot verminderen straatverlichting

26 november 2015

De gemeente Heemskerk riep inwoners afgelopen tijd op om overbodige straatverlichting te melden. Op deze oproep reageerde 40 mensen en dit leidde tot plannen voor het verwijderen en dimmen van de openbare verlichting.

In parken zal de verlichting na 23.00 uur worden gedoofd, op een aantal plekken zullen lantarenpalen verdwijnen of zo worden aangepast dat ze minder fel zijn. Deze aanpassingen zullen nog voor 2016 zijn gerealiseerd.

Oproep
De oproep van de gemeente, die in mei 2015 werd gedaan, was bedoeld om er achter te komen welke verlichting geoptimaliseerd kon worden en of er eventueel palen waren die geheel verwijderd zouden kunnen worden. De inwoners van de gemeente mee laten denken heeft zijn vruchten afgeworpen want een groot deel van de verlichting bleek te fel of niet zinvol.

street-light-360823_1920Belangrijke bijdrage
Wethouder Frank Frowijn is blij dat zoveel inwoners hebben gereageerd: “De reacties leveren een belangrijke bijdrage aan duurzaamheid en kostenbesparing zonder dat de veiligheid in het geding komt. Het is de bedoeling dat de verbeteringen nog dit jaar gerealiseerd worden en een zichtbaar resultaat geven.”
Op termijn zullen de armaturen worden vervangen door duurzamere varianten.

Bron: Gemeente Heemskerk