Middelburg: duister middelpunt

25 oktober 2017

 

Middelburg duister middelpunt Nacht van de Nacht

Al enkele jaren is Middelburg een enthousiast deelnemer aan de Nacht van de Nacht. Ook dit jaar pakt de Zeeuwse hoofdstad groots uit tijdens dit evenement dat oproept om het donker het donker te laten. De gemeente vormt zaterdag 28 oktober het duistere centrum van Nederland. Straatlantaarns in een aanzienlijk deel van het centrum gaan uit, bij bijna 25 restaurants kun je in het donker dineren en verspreid door de stad vinden zo’n zestig activiteiten plaats.

Zinnenprikkelend donker

Het duister prikkelt de verbeelding.  Op straat, in cafés, maar ook in kerken en musea valt van alles te beleven. Bij kaarslicht of de gloed van een vuur luister je naar spannende verhalen, poëzie en (klassieke) muziek of vergaap je je aan een theater- of dansvoorstelling. Gewapend met een zaklamp bezoek je de nieuwe tentoonstelling in de Vleeshal Markt. Op straat loop je allerlei wezens en figuren tegen het lijf. En bij verschillende pleisterplaatsen kun je terecht voor een versnapering. Zo raken al je zintuigen gestimuleerd. En kids die zelf in actie willen komen kunnen glow in the dark spelletjes spelen of een glow in the dark flessenvlieg maken. Volwassenen kunnen gaan dansen in het donker.

Melkweg in Middelburg

En met dat donker marchanderen ze niet in Middelburg. Het organisatiecomité van de Nacht van de Nacht neemt zijn taak serieus. Zodra de straatverlichting is gedoofd, lopen de leden een controleronde door de stad. Elke etalage waar nog licht brandt, plakken ze af. Dat het doven van de lichten loont, bleek vorig jaar wel: het duister was in Middelburg zo diep dat tijdens de Nacht van de Nacht de Melkweg zichtbaar was vanuit het stadscentrum.

Middelburg foto 2016 gemaakt door Jesse Meliefste

Ook geprikkeld raken door het duister in Middelburg? Bekijk het volledig programma op de website van Middelburg. Of bezoek één van de andere Nacht van de Nacht activiteiten in het land.