Fototentoonstelling André Kuipers

15 oktober 2015

Tijdens de Nacht van de Nacht op 24 oktober zal Werkgroep Duurzaam Oostkapelle in samenwerking met Terra Maris en Staatsbosbeheer ‘Dwalen door het Duister’ organiseren. De veelzijdige avond zal in het teken staan van Oostkapelle, de donkerste plek van Zeeland.
Een van de bijzondere aspecten van deze avond is de tentoonstelling ‘Bij Nacht’, waarbij nachtfoto’s uit de ruimte van astronaut André Kuipers te zien zullen zijn.

De Nacht in Oostkappele bestaat uit een ruim aanbod van verschillende activiteiten in en rondom Terra Maris, museum voor landschap en natuur. Zo is er een tentoonstelling, foto expositie, landschapstuin, wandeling met nachtkijker en stiltewandeling met muziek en poëzie.

Programma kinderen en ouders
Aan het begin van de avond kan je een bezoek brengen aan de tentoonstelling ‘Het Duistere Dierenrijk’. Ga met de vriendelijke nachtwachter op pad en ontdek de geheimen van de dieren die naar buiten gaan als wij slapen!

Andre Kuipers vanuit ISS
Ook kunnen bezoekers naar de fototentoonstelling ‘Bij Nacht’ komen kijken. De tentoonstelling bestaat uit foto’s van astronaut André Kuipers die gemaakt zijn vanuit ISS. Terra Maris bezit ook over een prachtige landschapstuin die in het donker bezocht kan worden.

Programma volwassenen
later op de avond organiseert Staatsbosbeheer een nachtwandeling door de Manteling onder leiding van een boswachter. U krijgt tijdens de wandeling de kans om met een nachtkijker en observatiecamera te kijken. Ontdek hoe donker Oostkapelle is!
Daarnaast is er nog een stiltewandeling binnen het programma ‘Dwalen door het duister’. Deze wandeling start met muziek en poëzie bij de dorpskerk in Oostkapelle.

Klik hier voor meer informatie over deze activiteiten.