Volle maanwandeling in De Maasduinen, Afferden

Op zaterdag 28 oktober start om 20.30 uur een spannende avondexcursie vanaf Activiteitencentrum De Zevenboom, Kapelstraat 71 in Afferden. De gratis excursie duurt ongeveer 2 uur. Zorg voor warme kleding en goed schoeisel. Aanmelden is verplicht [vol=vol] en kan via www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Wandelen tijdens volle maan is een echte beleving. Wandelaars gaan tijdens de nationale Nacht van de Nacht op pad in het nachtelijke Bergerbos. De ogen wennen al snel aan het donker, dus een zaklamp meenemen is niet nodig. Daarnaast staan ook andere zintuigen zoals reuk en tast op scherp. Al wandelend over de donkere, stille heide en door het bos wordt gezocht naar tekenen van leven, zoals een roepende bosuil. De Maasduinengidsen hebben een mooie route uitgezet om -bij hoge uitzondering- mensen te laten genieten van de nachtelijke natuur.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Organisatie informatie

Naam
Nationaal Park De Maasduinen

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Kapelstraat 71, Afferden, Netherlands71 5851 AS Afferden 20:30 - 22:30 uur www.limburgs-landschap.nl/kalender 0,00 overig Nee