Volkssterrenwacht Orion, Bovenkarspel

Kom genieten van de duisternis bij Orion, gelegen in het natuurgebied Het Streekbos in Bovenkarspel en ontdek hoe mooi de nacht is.
Dankzij de steeds donkerwordende sterrenhemel is dit hier prachtig te bewonderen. Vanaf deze locatie is bij een heldere hemel de Melkweg nog te bewonderen!


Er is ook aandacht voor het thema: lichtvervuiling.

Hierover wordt in het planetarium op deze avond een aantal keren de prachtige korte planetariumfilm ” Losing The Dark “ vertoond.
Ook worden de hele avond prachtige beelden vertoond uit het heelal; publiek krijgt door middel van een fraaie projectie een indruk van de actuele sterrenhemel met zijn planeten, prachtige nevels, sterren, sterrenstelsels en sterrenbeelden en zo worden bezoekers de weg gewezen door het heelal.

Ga mee op en reis door het heelal!
Vanuit de koepelruimte kan publiek met de grote telescopen de sterrenhemel bespieden Er kan o.a. gekeken worden naar de planeten Saturnus met zijn ringen, Jupiter en verschillende nevels en sterrenhopen en er wordt uitleg gegeven over sterren. Op het zuidelijk dakterras van Orion staan een aantal telescopen, waarmee publiek naar de sterrenhemel kan gluren.

In de expositieruimte is van alles te doen; o.a. via een groot touch screen een interactief reisje maken door het heelal d.m.v. prachtige sterrenkundige programma’s en er worden natuurkundige proefjes gedaan over o.a. de breking van het licht.

Aanmelden kan via: https://www.volkssterrenwachtorion.nl

Organisatie informatie

Naam
volkssterrenwacht Orion

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen Deze activiteit is geschikt voor rolstoelgebruikers
Veilingweg 21b 1611 BN Bovenkarspel 19:00 - 22:00 uur https://www.volkssterrenwachtorion.nl vrijwillige donatie overig Ja