Sterrenkijken in Arnhem

In het laatste weekend van oktober zetten we de klok een uurtje terug: we gaan dan van de zomer- naar de standaardtijd, officieel bekend als de Midden-Europese Tijd.

Traditiegetrouw wordt die zaterdag de Nacht van de Nacht georganiseerd, en dit jaar is dat op zaterdagavond 29 oktober. Sterrenwacht Presikheaven staat dan vanaf 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur met verschillende telescopen op het dakterras van Multifunctioneel Centrum Presikhaven.

 

Wat valt er die avond zoal te zien?

Maar liefst 5 planeten: twee daarvan de hele avond zichtbaar met het blote oog: Jupiter en Saturnus. En twee alleen met een verrekijker of telescoop: Uranus en Neptunus. En de vijfde? Aan het eind van de avond is laag in het noordoosten ook nog even Mars te zien. En omdat de Maan niet stoort kunnen we hopelijk ook een aantal objecten verder in de Melkweg en daarbuiten bekijken.

Bij bewolkte hemel is er binnen een alternatief programma met presentaties en films. Ook laten we binnen de sterrenhemel zien met behulp van ons computergestuurde planetarium.

 

 

Organisatie informatie

Naam
Sterrenwacht Presikheaven

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Laan van Presikhaaf 7 6826 HA Arnhem 19:30 - 22:00 uur presikheaven@gmail.com gratis overig Ja