Sterrenkijken door telescopen in Almere, o.a. de 4 grote gasplaneten.

Naast de presentaties is het mogelijk om bij helder weer de planeten via een telescoop zelf te bekijken. Maar ook de Maan is die avond goed zichtbaar.

Op Jupiter zijn mooie wolkenbanden zichtbaar samen met de vier grootste manen. Aan het begin van de avond is zelfs de rode vlek zichtbaar. De rode vlek is een grote wervelstorm die vanaf de eerste telescoop waarneming in 1610 al bekend is.

Saturnus is natuurlijk bekend vanwege de schitterende ringen, de eerste aanblik van Saturnus door een telescoop blijft iedere bezoeker verbazen. Ook de kleinere gasplaneten Uranus en Neptunus zijn die avond door de telescoop te zien. Daar deze planeten kleiner zijn dan Jupiter en Saturnus en ook verder weg staan laten ze veel minder details zien.

Indien het die avond helder is krijgt de bezoeker een bijzondere kans om deze objecten met eigen ogen te zien. De telescopen staan opgesteld vanaf 19.00 uur.

Organisatie informatie

Naam
Stichting Sterrenwacht Almere (SSA)

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen Deze activiteit is geschikt voor rolstoelgebruikers
Kemphaanstraat 1, Almere, Netherlands1 1358 AD Almere 19:00 - 22:00 uur Aanmelden niet nodig Gratis overig Ja