Speurtocht Fort Noorddijk Hellevoetsluis

Fort Noorddijk - HellevoetsluisMiddenin de polder bij Hellevoetsluis ligt Fort Noorddijk. Het hek is hier bijna altijd dicht en zo blijven de verhalen van vroeger goed bewaard. Maar vanavond niet!

Op en rond het fort is er deze avond van alles te beleven. Tijdens de zaklamp speurtocht kom je langs de scherfmuur en geschutstellingen, door het officiersverblijf en ga je op zoek naar aanwijzingen en voorwerpen. Zij en de gidsen vertellen het verhaal van het militaire erfgoed en de natuur die nu dankbaar een plekje vindt op het fort.

Ook kun je sterren kijken. Door de lichtvervuiling zien we steeds minder van de sterrenhemel in Nederland. De nacht van de nacht is je kans om een keer te kunnen genieten van de sterrenpracht. Er staat een telescoop klaar en een astronoom om je verder te laten kijken.

Neem je zaklamp mee en duik in het donker!

Leuk uitje voor het hele gezin! Ga je mee?

De Nacht van de Nacht op Fort Noorddijk wordt georganiseerd door Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis in samenwerking met het Zuid-Hollands Landschap.

Aanmelden via: https://www.zuidhollandslandschap.nl/activiteiten/excursie/nacht-van-de-nacht-op-fort-noorddijk-2

Organisatie informatie

Naam
Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis in samenwerking met het Zuid-Hollands Landschap

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Noorddijk 6, Hellevoetsluis, Netherlands6 3222 LG Hellevoetsluis 19:30 - 21:00 uur https://www.zuidhollandslandschap.nl/activiteiten/excursie/nacht-van-de-nacht-op-fort-noorddijk-2 zie info website overig Ja