Rondleiding door de molen in Stramproy

Molenstichting Weerterland

 

Op 28 oktober wordt het spannend in Stramproy rond de standerdmolen Sint Jan. Tijdens de “Nacht van de Nacht” worden de lichten gedoofd en genieten we van de molen onder de sterren en in het maanlicht.
De molen Sint Jan is normaliter tijdens de avonduren mooi verlicht, maar tijdens de nacht van de nacht blijft de verlichting uit. Vanaf zonsondergang zal een duistere en mysterieuze sfeer over de eeuwenoude molen vallen. Wie wil en durft mag via de steile trap een kijkje in de molenkast nemen. Een rondgang door een van de oudste molens van Limburg in de duisternis, met slechts een zaklampje als hulpmiddel, is een bijzondere belevenis.

 

Voor wie?
De rondgang door de verduisterde molen is bedoeld voor volwassenen en jongvolwassenen vanaf 12 jaar. In verband met de steile trappen is een rondgang door de molen niet geschikt voor mensen met een fysieke beperking en jongere kinderen. Er wordt warme koffie en chocomel geschonken en er zijn kleine versnaperingen. De toegang is gratis. Consumpties zijn beschikbaar tegen vergoeding.

Aanmelden
Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd via pr@molensinweert.nl. De molen Sint Jan aan de molenweg in Stramproy is geopend vanaf 18.19 uur (zonsondergang) tot 21.00 uur. Bij grotere drukte zul je misschien even moeten wachten voordat je door de verduisterde molenkast kunt lopen. Dit vanwege de beperkte ruimte in de molen. Om veiligheidsredenen zullen de wieken niet draaien tijdens de Nacht van de Nacht.

Organisatie informatie

Naam
Molenstichting Weerterland

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Molenweg 16, 6039 RH Stramproy, Netherlands16 6039 RH Stramproy 18:15 - 21:00 uur pr@molensinweert.nl gratis overig Nee