Nacht van de Veluwe (op uitnodiging) in Ede

Natuur en Milieu Gelderland - Nacht van de Veluwe

Een inspirerende bijeenkomst voor bestuurders, beleidsmakers en recreatieondernemers over het belang van duisternis voor natuur, mens en kansen voor een donkere (natuur)beleving als unieke kwaliteit van de Veluwe.

Wat als de Veluwe dé plek wordt waar je het donker weer kunt ervaren? Waar dieren en planten ’s nachts vrij spel hebben en je als mens de sterren weer kunt zien? Welke kansen liggen er voor regiomarketing, toerisme en recreatieondernemers? En welke rol kunnen gemeenten hierin spelen? En hoe vinden we de balans tussen natuur en (donkerte)toerisme? Inhoudelijke gastsprekers nemen je deze avond mee in het verhaal van het donker, daarnaast is er tijd om met elkaar in gesprek te gaan over kansen in de regio.

Gastsprekers:
– Thijmen van Heerde, ecoloog, o.a. projectmedewerker ARK Natuurontwikkeling en presentator BuitenGewoon (Omroep Gelderland), vertelt over het belang van donkerte voor natuur en neemt ons mee in het donker.
– René Rutte spreekt over de kansen en uitdagingen van duurzaam donkerte-toerisme vanuit zijn rol als programmamanager Donkerte van de Wadden.
– Remco de Haan van ingenieursbureau CLAFIS inspireert met voorbeelden van projecten rondom duurzame verlichting in stad en landelijk gebied.

Dit is een besloten activiteit gericht op bestuurders, beleidsmakers en recreatieondernemers.

Aanmelden via: https://www.natuurenmilieugelderland.nl/groene-agenda/nacht-van-de-veluwe/

Organisatie informatie

Naam
Natuur en Milieu Gelderland

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Groot Ginkelseweg 2a, Ede, Netherlands2a 6718 SL Ede 19:00 - 22:00 uur https://www.natuurenmilieugelderland.nl/groene-agenda/nacht-van-de-veluwe/ 0 overig Nee