Nacht van de Nacht-wandeling en verhalen in Feanwâlden

De donkerte van de nacht geeft bij veel mensen een onbehaaglijk gevoel. Mensen en zeker ook dieren tonen een ander gedrag als de duisternis neerdaalt. Met verhalen en een wandeltocht door natuurgebied Het Houtwiel gaat De Schierstins hier op zaterdag 28 oktober aandacht aan schenken. Het is dan de landelijke Nacht van de Nacht.
De eerste groep vertrekt om 19.30 uur, de tweede groep hoort dan reeds een verhaal en de derde groep begint met alles iets later. Vanwege het beperkt aantal deelnemers moet gereserveerd worden bij de Schierstins. Voor inlichtingen en reserveringen: info@schierstins.nl en tel. 0511 472937. Laarzen of hoge schoenen zijn aan te bevelen.

Deze keer gaat de wandeltocht weer door een ander deel van het natuurgebied Het Houtwiel dan vorig jaar. Ecoloog Jacob Hanenburg van Staatsbosbeheer zal vertellen over de natuur in het donker. Hij kent deze streek uit zijn duimpje, want hij is er vlakbij opgegroeid en vaak de natuur in getrokken. In de Schierstins en in de oude hooischuur van een nabijgelegen boerderijtje worden ook verhalen verteld of voorgedragen.
Het is de 14e keer dat in Nederland de Nacht van de Nacht wordt gehouden. Het doel hiervan is aandacht te vragen voor de verstoring van de natuur door de grote hoeveelheden kunstlicht. Al dat licht verstoort de nachtelijke natuur en kost veel energie. In het hele land – Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld – zijn activiteiten rond de Nacht van de Nacht.

Organisatie informatie

Naam
Stichting De Schierstins

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Haadstrjitte 1, Feanwâlden, Netherlands1 9269 SW Feanwâlden 19:30 - 21:30 uur info@schierstins.nl 10,00 overig Ja