Nacht van de Nacht in het Jammerdal, Venlo

Bezoek eens natuurgebied het Jammerdal in de avond. Daar vindt op zaterdag 28 oktober bij hoge uitzondering een avondwandeling plaats. Die start om 19.00 uur vanaf de hotelparkeerplaats op de Bovenste Molenweg 12 in Venlo. De excursie is gratis en duurt zo’n 2 uur. Denk aan stevig schoeisel en neem géén zaklamp mee. Aanmelden is verplicht via www.limburgs-landschap.nl/agenda (vol=vol.).

De Nacht van de Nacht is een jaarlijkse terugkerend evenement waarbij men op tal van locaties in heel Nederland kan genieten van de schoonheid van de donkere nacht. Tijdens deze ‘nacht’ wordt stilgestaan bij het feit dat er in Nederland steeds minder echte donkere plekken zijn. Voor de dierenwereld is dat lastig en voor de mens jammer, want donker heeft een speciale sfeer. Ook Het Limburgs Landschap doet mee. Zo kan er in het Jammerdal bij Venlo genoten worden van de bijzondere sfeer en de stilte.

Het ‘Jaomerdal’ is een gevarieerd terrein dat in Venlose liedjes wordt bezongen. Ecologisch gezien is het een belangrijk gebied door zijn ligging, vanwege de verbinding met de Groote Heide, de Maas en de Meinweg. Het hele gebied heeft onder invloed gestaan van klei- en zandwinning, wat veel verrassingen in het reliëf heeft opgeleverd. Flora en fauna zijn divers vertegenwoordigd door de verscheidenheid van landschap: van hoog naar laag met groeven en heuvels.

Organisatie informatie

Naam
Het Limburgs Landschap

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Bovenste Molenweg 12, Venlo, Netherlands12 5912 TV Venlo 19:00 - 21:00 uur www.limburgs-landschap.nl/agenda 0,00 overig Nee