Nacht van de Nacht in de Biesbosch, Drimmelen

De ‘Nacht van de Nacht’ wordt sinds 2005 op de laatste zaterdagavond en nacht van oktober gehouden en is een initiatief van de Nederlandse provinciale Natuur- en Milieufederaties. Dit jaar wordt de ‘Nacht van de Nacht’ voor de 19e keer georganiseerd op zaterdag 28 oktober 2023.

Op de avond en nacht dat de,zomertijd eindigt doven een aantal gemeentes, bedrijven en huishoudens hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting.

Kom tijdens de Nacht van de Nacht naar natuurgebied de Biesbosch. We vertrekken vanuit de haven van Drimmelen om 18:00 naar de Zwarte Schuur.
Aan boord wordt U verwelkomt door een vertegenwoordiger van de gemeente Drimmelen

Bij de Zwarte schuur wordt U ontvangen met een drankje en zal een van de leden van de stichting een uitleg geven over de schuur.
Daarna een inleiding over de nacht van de nacht.

We wandelen vanuit de Zwarte schuur door een gedeelte van de polder de Lepelaar waar verteld wordt over dieren die nacht’s actief zijn o.a. verhalen over de uil, de vleermuis en tevens over lichtvervuiling. We luisteren naar de nachtelijke geluiden en bouwen een stilte moment in.

Bij terugkomst in de schuur kunnen we nog even nagenieten voordat we terugkeren naar Drimmelen.

Meer info en aanmelden: info@vvvbiesboschdrimmelen.nl en www.vvvbiesboschdrimmelen.nl

Organisatie informatie

Naam
VVV Drimmelen

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Biesboschweg 2, Drimmelen, Netherlands2 4924 BB Drimmelen 18:00 - 22:00 uur info@vvvbiesboschdrimmelen.nl zie: www.vvvbiesboschdrimmelen.nl overig Ja, vanaf 12 jaar