Korte lezing met aansluitende avondwandeling en sterrekijken in Ridderkerk

Beleving van de Nacht van de Nacht op zaterdag 28 oktober
In het kader van de landelijke Nacht van Nacht organiseert Stichting Natuurbeheer Waalbos een lezing met een avondwandeling op zaterdag 28 oktober. De nacht van de nacht wordt jaarlijks georganiseerd op de dag dat de tijd verzet wordt naar wintertijd. In deze nacht wordt de aandacht gevestigd op de grote hoeveelheid licht die er in Nederland is en welk effect dat heeft op de mens en de natuur. Zo kunnen sommige planten niet tegen permanente verlichting en kunnen bomen in de winter hun bladeren langer blijven dragen waardoor ze langer water verliezen via hun bladeren. Licht werkt ook verstorend op de mens. Sinds de komst van elektrisch licht zijn we 1,5 uur minder gaan slapen en hebben omwonenden van kassen last van de gloed boven de kassen. In het donker wordt het hormoon melatonine aangemaakt wat een goede nachtrust bevorderd. Wij roepen hierbij omwonenden op hun buitenlampen voor 1 avond uit te doen.

De Nacht van de nacht wordt dit jaar georganiseerd in bezoekerscentrum de IJsvogel, Waalweg 9a Rijsoord-Ridderkerk. Vanaf 19.30 uur kunt u hier terecht. Het programma start om 20.00 uur.
20.00 uur: Inleidend verhaal door Christa Groshart over nachtdieren en het donker
20.30 uur: Verhaal over sterrenhemel door Hans Blok
21.00 uur: Wandeling door het donkere Waalbos
22.30 uur: Sterrekijken (bij droog weer) en afsluiting met chocolademelk en gl├╝hwein rond een vuurkorf (bij droog weer)

Deze activiteit start om 20.00 uur in de IJsvogel en eindigt ca. 23.00 uur. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen. Deelname is gratis dankzij een bijdrage van de gemeente Ridderkerk maar donatie aan onze stichting natuurlijk altijd welkom. Aanmelden noodzakelijk. Meer informatie en aanmelden via info@onswaalbos.nl

Organisatie informatie

Naam
Stichting Natuurbeheer Waalbos

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Waalweg 9a, Ridderkerk, Netherlands9a 2988 CH Ridderkerk 19:30 - 23:00 uur info@onswaalbos.nl overig Ja