Klassiek concert: Klanken van de nacht in Katwijk aan den Rijn

Stap in de wereld van de nacht en ontdek de klanken en emoties die het donker met zich meebrengt tijdens het concert “Klanken van de nacht” van het befaamde StringWood Ensemble. Dit muzikale evenement, gepland op 28 oktober 2023 om 20.15 uur in de Open Hof Kerk in Katwijk aan den Rijn, neemt je mee op een reis door nachtelijke sferen.

In de stilte van de nacht vinden componisten inspiratie voor hun meesterwerken. Het donker brengt niet alleen rust, maar ook emoties zoals angst, duisternis en ongetemde fantasieën naar voren, die op hun beurt bronnen van verhalen, gedichten en composities worden. De maan, die een poëtische glans aan de hemel geeft, heeft haar eigen stem binnen de muziekwereld. Als een eenzame solist straalt zij haar zingende maanlicht over de duisternis.

Bij binnenkomst in de zaal omringen de fonkelende geluiden van muziekdoosjes met slaapliedjes je als een hemels sterrenschijnsel. Het programma geeft een boeiende reeks van nachtelijke indrukken: van Bartók’s “Night in the village” waarbij de klarinettist als een zilveren maanlicht over het dorp schijnt tot de vreugde van Mendelssohn’s “Midsummer Night’s Dream” met zijn snelle en levendige noten.

Dus twijfel niet en laat je meevoeren door de klassieke muziek die het StringWood Ensemble je deze avond te bieden heeft. Toegangskaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar op www.stringwoodfestival.nl of aan de deur.

Organisatie informatie

Naam
Stichting StringWood Ensemble

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen Deze activiteit is geschikt voor rolstoelgebruikers
Open Hof Kerk, Rijnstraat 18, 2223 EP Katwijk aan Zee, Netherlands18 2223 EE Katwijk aan Zee 20:15 - 22:00 uur www.stringwoodfestival.nl 15,00 euro p.p. overig Nee