Ervaar het bos in het donker in Driebergen

Om een bos te doorgronden, moet je er ook ’s nachts geweest zijn. Dat schrijft natuurschrijver Koos van Zomeren ergens in zijn vuistdikke bloemlezing ‘Heel de natuur’. Ik moest hieraan denken toen ik laatst in het schemerdonker een ommetje in de buurt maakte langs de rand van het Driebergse bos.
Toen de schemering zo ver was opgetrokken dat de bosrand vervaagde, liep ik het bos in. Het donkere silhouet van de bomen vulde het bos met mysterie. Al het werkelijke van de dag was veranderd in wonderlijke onzichtbaarheid. Er was geritsel, geratel en gekwaak, maar van wie en waar precies bleef mij een raadsel. Het vertrouwde heideveldje, de acaciabomen rond de spreng, de kleine bospaadjes – ze leken losgewoeld van hun plek, onherkenbaar haast. Ik liep hier in het donker ineens op onbekend terrein. Wat weet ik eigenlijk van het bos, van dít bos? Als het klopt wat Koos van Zomeren schrijft, dan moeten we bij donker het bos in!

Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 28 oktober ben je welkom met ‘bosrand buurtbewoners’ en andere geïnteresseerden, het Driebergse bos in het donker te ervaren. Als het weer het toelaat, gaan we nachtvlinders kijken op de plek waar eens een bostheater stond. Zorg voor stevige schoenen en warme kleding als het fris is.

Je kunt je via de link of door een mail te sturen naar Marjolein (marjoleinveldman78@gmail.com) aanmelden voor één van de twee wandelingen:

1) 19:00 tot ongeveer 20:30 (plek voor 15 personen)
2) 21:00 tot ongeveer 22:30 (plek voor 15 personen)

Aanmelden is noodzakelijk: https://forms.gle/JtuXdL4592VT7Eig9
Na je aanmelding ontvang je een bevestiging en aanvullende informatie.

Kinderen zijn welkom!

Organisatie informatie

Naam
geen; buurtinitiatief van buurtbewoner

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Kruising van de Wetstein Pfisterlaan en de Beaufortlaan0 n.v.t. Driebergen-Rijsenburg 19:00 - 20:30 uur https://forms.gle/JtuXdL4592VT7Eig9 geen overig Ja