Beleef hoe mooi Forteiland Pampus is in duisternis bij Muiden

Ontdek de weg van het water op Pampus tijdens De Nacht van de Nacht.

Een boottocht over het verstilde IJmeer. Duizenden sterren boven je hoofd. Een eiland in het duister. Een fort vol KAARSLICHTJES… en een glaasje soep om je handen aan te warmen…Ontdek de weg van het water op Pampus tijdens De Nacht van de Nacht
Ontdek hoe mooi Pampus is bij kaarslicht tijdens Nacht van de Nacht!

Aandacht vragen voor het klimaat, de waterproblematiek, energiebesparing en lichthinder is nog nooit zo spannend en romantisch geweest!

Nacht van de Nacht… kom tijdens dit landelijke evenement op zaterdag 28 oktober genieten van DE WEG VAN HET WATER OP PAMPUS. Zowel boven als onder de grond is dat magisch. Op wat noodzakelijke verlichting na gaan alle lampen uit en de kaarsjes aan. Stap met je hele gezin op de boot voor een bijzondere avond!

Volg de weg van het water tijdens de speciale Nacht van de Nacht route. Vanaf het dak tot diep in het fort en onderweg vertellen gidsen over het gebruik van water vroeger en nu.

Wandel door de donkere gangen en kamers van het fort, en volg de lichtjes voor de route. Bekijk de sterrenhemel vanuit de droge fortgracht, waar je het minste last hebt van strooilicht.

Even opwarmen? In ons behaaglijke Pampus Paviljoen is de bar geopend voor (warme) dranken en wordt er een klein wintersoepje uitgedeeld. Zorg vooraf wel voor een goedgevulde maag want de keuken blijft verder gesloten, koken in het donker is zelfs voor onze eilandkoks geen doen…

Praktisch:
Koop voor deze avond gereduceerde tickets van € 16,00 voor kinderen en € 20,50 voor tieners en volwassenen. Dit is incl. bezoek museumfort, veerdienst en een glaasje soep.

Museumkaarthouders betalen ook gereduceerde prijzen, respectievelijk €9,50 en €11,50.

Het programma is als volgt:
19:00 Vertrek vanaf Herengracht t/o nr. 33 in Muiden (hier vertrek de veerboot)
19:00 – 19:30 Heenvaart Stern Muiden-Pampus
19:30 – 21:30 Wandeling fort en Pampus bij kaarslicht
21:30 – 22:00 Terugvaart Stern Pampus-Muiden

Deze tocht door de duisternis is geschikt voor alle leeftijden. Warme kleding en makkelijk schoeisel wordt aanbevolen. En een zaklantaarn mee is ook geen slecht idee.

Bestel nu kaarten via: www.pampus.nl/nacht-van-de-nacht

Organisatie informatie

Naam
Forteiland Pampus

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Fort Pampus 1, Muiden, Netherlands1 1398 PX Muiden 19:00 - 22:00 uur https://www.pampus.nl/nacht-van-de-nacht zie hierboven overig Ja