Beleef de Nacht van de Nacht in natuurgebied de Engbertsdijksvenen

Staatsbosbeheer organiseert voor het 2e jaar op rij een mooie Nacht van de Nacht de Engbertsdijksvenen

Erf met activiteiten
Op het erf van en in boerderij Huisken zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo kan je uitzoeken wat uilen eten, nachtdieren bewonderen, de nachtdierenquiz doen, het vleermuizenspel spelen en zelf marshmallows bakken.

Ook de sterrenwacht is van de partij met telescopen op uitkijkpunt De Pluus (800 m lopen). Bekijk de planeten Jupiter en Saturnus en de volle maan van dichterbij. Er is zelfs een gedeeltelijke maansverduistering deze avond.

Toegankelijk van 19.00 tot 22.00 u
Ticket €5,00 voor zowel volwassenen als kinderen. 0-3 jaar gratis.
Het erf is goed toegankelijk voor buggy, rolstoel en rollator. én we hebben een rolstoel met ballonbanden beschikbaar om bij de Sterrenwacht te komen.

Nachtwandelingen
Wil je ervaren hoe het is om in het donker te lopen? Het verschil ervaren tussen open landschap en een gesloten landschap onder de bomen. Op alleen zicht kan je nu niet meer vertrouwen, je gehoor en tast nemen het over. Voel met je voeten waar je loopt, luister naar de geluiden van nachtdieren, hoor jij een egel ritselen, uil roepen of een ree blaffen? We eindigen bij de Sterrenwacht.

* 19.30 – 21.00 u Wandeling van 4 km voor volwassen en gezinnen met kinderen vanaf c.a. 8 jaar.

Ticket €8,50 en €5,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Met dit ticket kunt u tussen 19.00 en 22.00 u ook deelnemen aan de activiteiten op het erf. De nachtwandelingen zijn niet toegankelijk voor buggy, rolstoel of rollator. Het dragen van stevige schoenen wordt aangeraden.

Aanmelden via: https://www.staatsbosbeheer.nl/nachtvandenachtengbertsdijksvenen

Organisatie informatie

Naam
Staatsbosbeheer

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen Deze activiteit is geschikt voor rolstoelgebruikers
Dorpsstraat 1A, 7694 AA Kloosterhaar, Netherlands1 7694 AA Kloosterhaar 19:00 - 22:00 uur https://www.staatsbosbeheer.nl/nachtvandenachtengbertsdijksvenen v.a. €5,00 overig Ja