Avondwandeling in de Noordduinen

Op zaterdag 30 oktober 2021 vindt de jaarlijkse Nacht van de Nacht plaats. Om aandacht te vragen voor de nadelige gevolgen van lichthinder en ook om de schoonheid van de nacht te benadrukken organiseren De Natuur- en Milieufederaties de Nacht van de Nacht. Ook worden er deze avond door heel Nederland activiteiten georganiseerd, zo ook een wandelroute in de Noordduinen!

 

 

In het schemer wandelen, prikkelt zintuigen die je normaal wat minder gebruikt. Het gevoel, de reuk en vooral het geluid maken deze nachtelijke wandeling bijzonder. Je ontdekt tijdens deze excursie hoe mooi de nacht is.

Een beetje dimmen:
De excursie vindt plaats tijdens de Nacht van de Nacht op 30 Oktober. Een moment waarin je samen met de gids stilstaat bij de hoeveelheid licht die er ’s nachts in ons land te zien is. Nederland is één van de lichtste landen ter wereld. Denk aan de vele verlichte gebouwen, reclameborden en straatverlichting. Kan dat niet een beetje dimmen?

Duisternis hoort bij de natuur en is belangrijk voor de dieren. Kortom, plekken waar het nog donker is ’s nachts, zoals in de duinen rondom Den Helder moeten gekoesterd worden.

 

 

 

 

Praktische informatie

Locatie: Parkeerplaats Partycentrum Duinoord, Jan Verfailleweg 622, Den Helder

Tijd: 21:00-22:30

Kosten: -€4 Volwassenen donateur, €2 Kind donateur
-€7 Volwassenen Normaal, €3 Kind normaal

Aanmelden: kan via de website

 

Organisatie informatie

Naam
Landschap Noord Holland

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Jan Verfailleweg 622 1783 BW Den Helder 21:00 - 22:30 https://www.landschapnoordholland.nl/activiteiten/excursies/nacht-van-de-nacht-wandeling-de-noordduinen 4 euro wandeling Ja