Avondwandeling en picknick met Natuur en Milieufederatie Utrecht

Rondleiding door donker Utrecht met natuurgidsen
Op zaterdag 28 oktober 2023 is het weer zover: de 19e editie van de Nacht van de Nacht, georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties in heel Nederland. Tijdens de Nacht van de Nacht maken we Nederland donkerder én duurzamer. Licht uit, sterren aan! In het kader van de Nacht van de Nacht organiseert de Natuur en Milieufederatie Utrecht een avondwandeling door het Griftpark. Het wordt een spannende natuurtocht van schemer naar donker, waarbij we halverwege met elkaar gaan picknicken. Natuurgidsen Marijke Zoetelief en Joëlle Baijer nemen je mee door donker Utrecht. Welke dieren verschuilen zich in de stad? Hoe heeft ons licht invloed op hun leven? In twee uur ontdek jij alles wat kruipt, sluipt, zweeft en leeft in donker Utrecht.

In de schemer kunnen we nog wat planten en beestjes zien op de muur langs de Grift. Mogelijk kunnen we ook nog de laatste vleermuizen waarnemen (met het blote oog of met batdetector) en een aantal padden onder de stenen spotten. En wie weet lukt het ondanks de lichtvervuiling tijdens de picknick nog wat sterren en planeten te zien. We eindigen met de donkerste plekken van het Griftpark. Laat je verrassen!

Aanmelden: https://www.nmu.nl/project/rondleiding-donker-utrecht-met-natuurgidsen/

Organisatie informatie

Naam
Natuur en Milieufederatie Utrecht

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen
Van Swindenstraat 129, Utrecht, Netherlands129 3514 XR Utrecht 18:00 - 21:00 uur https://www.nmu.nl/project/rondleiding-donker-utrecht-met-natuurgidsen/ gratis overig Ja