Avond stadswandeling langs het Koloniaal verleden van Haarlem

Wandel mee op zaterdagavond 28 oktober 2023 tijdens de Nacht van de Nacht en leer over de erfenis van het Haarlems koloniaal verleden. Hoe was de Haarlemse elite betrokken bij de slavenhandel en het koloniaal bestuur? Wat was de rol van Haarlems textiel? En wie was Susanna Dumion?

De gidsen van Sporen van Slavernij leiden de wandelaars langs plekken uit het Haarlemse koloniaal verleden en vertellen de verhalen die op deze plek hebben plaats gevonden.

De organisatie is in handen van Sporen van Slavernij. Eerder dit jaar verscheen er van de hand van Ineke Mok en Dineke Stam bij uitgeverij In de Knipscheer het boek: Haarlemmers en de Slavernij. Het boek bevat 100 plekken in en om de stad Haarlem met sporen van het slavernijverleden en kan op deze avond voor € 19.50 via de gidsen worden aangeschaft.

Aanmelden: koloniaalfietsen@outlook.com

 

 

Organisatie informatie

Naam
Sporen van Slavernij

Activiteit informatie

Straat Postcode Plaats Tijd Aanmelden via Kosten Type Geschikt voor kinderen Deze activiteit is geschikt voor rolstoelgebruikers
Grote Markt 22, 2011 RH Haarlem, Nederland22 2011 RD Haarlem 20:00 - 21:30 uur koloniaalfietsen@outlook.com 15 euro p.p. overig Nee