WANTED: Stagiair Multimediadesign / Communicatie

5 april 2016

WANTEDstagiair

Vanaf augustus of september 2016 en voor minimaal 4 maanden

De Natuur en Milieufederaties bieden een leerzame en afwisselende stageplek aan met goede begeleiding. Je gaat aan de slag als “cameraman, designer, ontwerper, editer, copywriter, socialmedia medewerker, eventmanager, journalist, website bouwer” etc. Kortom, je gaat aan de slag met alle facetten binnen de moderne crossmediale communicatie en je krijgt daarin genoeg ondersteuning om ook heel veel te leren. Je gaat aan de slag met de Nacht van de Nacht campagne, zie www.nachtvandeNacht.nl. In deze campagne roepen we bedrijven en gemeenten om tijdens deze nacht de reclameverlichting en aanlichting van de gebouwen te doven. In het hele land worden dan meer dan 300 evenementen georganiseerd en bezoeken zo’n 40.000 mensen deze evenementen in het duister. De evenementen zijn uiteenlopend van concerten, wandelingen, nachtfotografie workshops, sterrenkijkworkshops, tot diners in het donker. Afgelopen jaar waren Daan Roosegaarde, Vincent Bijlo en Govert Schilling de belangrijkste ambassadeurs. Ter ondersteuning van deze multimediale campagnes zoeken we een derde of vierde jaars stagiair voor een echte meewerkstage.

We zoeken vanaf augustus of september 2016 (het liefst voor 5 maanden) een stagiair communicatie, multimedia, mediadesign of soortgelijk ter ondersteuning.

Werkzaamheden

De taken zijn onder andere:

  • Het onderhouden van de website, sociale media zoals Facebook, Youtube
  • Het bedenken van concepten en maken van ontwerpen, vormgevingsklussen
  • Maken van foto’s en films en ondersteunen bij evenementen en bijeenkomsten
  • Het schrijven en plaatsen van artikelen op de website, Twitter en Facebook
  • Maken van communicatiemiddelen zoals flyers, posters, filmpjes, tv spotjes en werken aan een campagnewebsite
  • Schrijven en uitdoen van nieuwsberichten en persberichten
  • Doen van kleine nieuws genererende onderzoeken en meedenken bij de campagnes
  • Maken van multimediale presentaties
  • Contacten met BNers, bedrijven en hogescholen ter ondersteuning van de campagne.

Kortom, we bieden een veelzijdige stageplek voor een heel goed doel, met heel veel mogelijkheden en waar je heel veel kunt leren.

We zijn gevestigd in het Mediagebouw bij RTV Utrecht nabij het centrum van Utrecht, op een kleine afstand van het mooie Griftpark en goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Profiel

We zoeken een zelfstandige stagiair die goed kan schrijven, creatief is in vormgeving, aanpassingen kan doen aan de website, nieuwe media zoals Facebook, YouTube en LinkedIn kan bijhouden, contacten onderhoudt met klanten. Persberichten en nieuwsberichten schrijft en eventueel filmpjes maakt en monteert. Bij voorkeur iemand met een rijbewijs.

Bedrijfsinformatie

Natuur en Milieufederaties is de landelijke organisatie die alle Natuur en Milieufederaties in Nederland ondersteunt. Samen werken zij met zo’n 100 medewerkers aan duurzame provincies op het gebied van energiebesparing, duurzame energie, natuurbehoud, duurzame landbouw, schoon water etc.  Lees hier meer: www.natuurenmilieufederaties.nl of www.nachtvandenacht.nl

Stagevergoeding

Euro 200 bruto bij full time stage

Reageren

Je kunt je mail en cv sturen naar Mattheus Bleijenberg. Interesse en/of vragen? mail: m.bleijenberg@nmu.nl of Bel 06-53353793.

Enkele mooie producten van jouw voorgangers:
Stagiaire Jorine maakte voor de vorige Nacht van de Nacht campagne dit mooie filmpje met foto’s van nachtfotograaf Johan van de Wielen en een gedicht van ambassadeur Ingmar Heijtze

Johan van der Wielen en Ingmar Heytze: Nachtfotograaf from NMUcommunicatie on Vimeo.

Een stagiaire maakte dit filmpje met ambassadeur Vincent Bijlo

Nacht van de Nacht met Vincent Bijlo from NMUcommunicatie on Vimeo.