Twee masterclasses, een lichtjes tocht, sterren kijken bij Fort Vechten.

16 augustus 2017

Tijdens de Nacht van de Nacht is er een erg uitgebreid programma bij Fort Vechten in Bunnik (Utrecht). Er wordt een masterclass gegeven over zowel Nachtfotografie als Sterrenkunde. Ook is er speciaal voor de Nacht van de Nacht een lichtjestocht* uitgezet wat u het donker laat ervaren. Tijdens deze tocht  zullen verschillende verhalen verteld worden door gidsen. Tevens kunt u sterren kijken* door verschillende opgestelde telescopen op het terrein.

Natuur en nacht fotograaf Johan van der Wielen komt speciaal voor deze bijzondere avond langs om alle ins en outs te vertellen over het maken van nachtfotografie. Van der Wielen is al enkele jaren ambassadeur van de Nacht van de Nacht. Hij behoort tot de top van de Nederlandse natuurfotografen en we zijn er daarom ook trots op dat hij tijdens de Nacht van de Nacht een bijzondere masterclass nachtfotografie organiseert in het auditorium van Fort Vechten. Deze masterclass start om 20:00 uur en vanaf 21:00 uur zal hij met hulp van enkele nachtfotografen met de aanwezigen nachtfoto’s maken op het Fort.

Govert Schilling is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland, o.a. voor de Volkskrant en BBC Sky at Night.  Ook schreef Schilling verschillende boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen waarvan een aantal zijn vertaald naar o.a. Engels, Duits en zelfs Chinees! Schilling is al jaren ambassadeur van de Nacht van de Nacht.
Tijdens de Nacht van de Nacht 2017 geeft hij een Masterclass Sterrenkunde in het auditorium in Fort Vechten. Vanaf 21:30 uur tot 22:30 uur zal Schilling spreken over de allermooiste sterren van ons heelal en alles wat daarbij komt kijken. 

Aansluitend van beide masterclasses heeft u de mogelijkheid om door verschillende grote telescopen de sterren ‘van dichtbij’ te bewonderen. Deze telescopen zullen op het terrein van Fort Vechten voor u staan opgesteld

Let op! Voor de masterclasses zijn tickets verplicht! Tickets zijn te verkrijgen via Eventgoose.

Masterclass nachtfotografie – Johan van der Wielen

Aanvang: 20 uur         Masterclass nachtfotografie van Johan van der Wielen
tot 21 uur                      In het auditorium van het Waterliniemuseum in Fort Vechten
Vanaf 21 uur                Met Johan van der Wielen op Fort Vechten nachtfoto’s maken
Vanaf 21 uur                De mogelijkheid om een lichtjes route te lopen over het Fort en
om door grote telescopen naar de sterren te kijken.

Kosten                           €9,50 per persoon (incl. drankje)

Aanmelden voor de Masterclass Nachtfotografie kan via Eventgoose (met dank aan Eventgoose, voor het gratis gebruik van de ticketservice)

Masterclass Sterrenkunde – Govert Schilling

vanaf 20.00 uur:               Lichtjes route op Fort Vechten
van 21.30 – 22.30 uur:    Masterclass Sterrenkunde van Govert Schilling in het audiotorium van het Waterliniemuseum in Fort Vechten
vanaf 22.30 uur:               Kijken door telescopen met astronomen

Kosten                                 €9,50 per persoon (incl. drankje)

Aanmelden voor de Masterclass Sterrenkunde kan via: EventGoose  (met dank aan Eventgoose, voor het gratis gebruik van de ticketservice)

*Voor de lichtjestocht en het sterren kijken zijn geen extra kosten verbonden. Deze zijn gratis en vrij toegankelijk voor iedereen. Als u de lichtjes tocht wilt wandelen of de sterren wilt bekijken bent u niet verplicht om aan een van de betaalde activiteiten deel te hoeven nemen.