Tata Steel: Staalbedrijf doet mee

10 oktober 2017

Tata Steel vervangt straatverlichting door reflectoren

Tata Steel in IJmuiden gaat alle straatverlichting op de wegen aan de westrand van het bedrijventerrein vervangen door LED-reflectoren, die midden op het wegdek worden aangebracht. Dit project wordt afgerond voordat Tata Steel op zaterdag 28 oktober deelneemt aan het Nacht van de Nacht evenement, waarbij jaarlijks in Nederland aandacht wordt gevraagd voor het belang van duisternis en het terugdringen van lichtuitstoot. Die avond dimt Tata Steel zo veel mogelijk de verlichting op het terrein, vanzelfsprekend alleen waar dit veilig kan.

 

“Tata Steel werkt al jaren aan het steeds verder terugdringen van de verlichting op de site”, aldus Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden. “De initiatieven op dit gebied maken onderdeel uit van ons duurzaamheidsbeleid. We streven ernaar om de impact van ons bedrijf op de omgeving en het milieu te minimaliseren. Door de verlichting op de wegen aan de rand van ons bedrijf schakelbaar te maken en standaard uit te zetten, boeken we opnieuw progressie op het gebied van het terugdringen van lichtuitstoot vanaf ons terrein. Dat is goed voor de mens, de natuur én ons bedrijf. We doen dit natuurlijk met beleid en met oog voor de veiligheid, want tijdens de ploegwissels wordt de straatverlichting tijdelijk weer ingeschakeld.”

 

De autonome wegdekreflectoren worden om de 20 meter aangebracht op rechte stukken, om de 10 meter bij een flauwe bocht en om de 5 meter bij een scherpe bocht. De LED-reflectoren laden overdag op en geven bij duisternis licht af. Alle lichtmasten langs de betreffende wegen gaan uit. Alleen op kruisingen blijft één lichtmast branden.