Beleef het ontwaken van de natuur op de Veluwe

12 juli 2013

Veel mensen hebben nog nooit de prachtige overgang van de nacht naar de dag meegemaakt. Een heel aparte en bijzondere belevenis! Voor het eerste licht zich aandient in het oosten, zullen veel nachtdieren hun schuilplaats voor de dag opzoeken, zoals de vleermuis en het wilde zwijn. Door ons gedrag zijn verschillende dieren van dag in nachtdieren veranderd.
Veel vogels zullen de dag beginnen met hun gezang. Bij de eerste zonnestralen beginnen onze gevleugelde vrienden aan hun dagelijks concert. Dit is een fantastische gewaarwording.
De boommarter, das, vos, ree en het zwijn behoren tot de vaste bewoners van dit gebied, evenals de edelherten. De kans om vroeg in de morgen wild waar te nemen is groot.

Op zondag 21 juli organiseert Stichting Natuurcentrum Veluwe een fietstocht over de Hindekamp en Planken Wambuis waarbij u het ontwaken van de natuur kunt beleven. De fietstocht start om 06.15 uur. U wordt verzocht een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn. Na afloop van de tocht kunt u in het Natuurcentrum onder het genot van een kopje koffie / thee of een glaasje fris nog even napraten met de boswachter. Beleef het ontwaken van de natuur samen met de boswachter, tijdens een fietstocht Duur van de tocht is ruim twee uur.

Het Natuurcentrum Veluwe is gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a in Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede). De kosten van deze tocht zijn inclusief gebruik fiets van het Natuurcentrum € 4,50 p.p. voor volwassenen en € 3,50 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar.

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk. Dit kan bij de VVV in Ede (0318) 61 44 44. Meer informatie over het Natuurcentrum Veluwe is te vinden op de website: www.natuurcentrumveluwe.nl