Scouting Dieren organiseert voor de Nacht een uitdagende activiteit

25 augustus 2015

https://en.wikipedia.org/wiki/Little_brown_bat

 

Tijdens de Nacht van de Nacht kun je bij Scouting Dieren terecht voor een spannende uitdaging.
De deelnemers gaan met verschillende technieken op zoek naar posten die verdeeld zijn over het terrein. De techniek die gebruikt wordt, is divers en vergt een goede concentratie. De deelnemers hebben alle zintuigen nodig om de opdracht tot een goed einde te brengen en hierbij beperken we ons niet tot de grenzen van de menselijke zintuigen. Te denken valt aan infrarood licht, ultrasoon geluid of geur.

Zo wordt ook duidelijk waarom straatverlichting tegenwoordig soms groen is, er bij een boer in de stal rood licht gebruikt kan worden of hoe een vleermuis ‘ziet’ waar hij of zij vliegt of zich de prooi bevindt.

“Scouting is leuk. Scouting is plezier. Scouting is samen. Scouting is buiten. Scouting is echter niet alleen een afwisselende en leuke vrijetijdsbesteding: naarmate je als jeugdlid ouder wordt, neemt je zelfstandigheid toe en de begeleiding af. Scouting is zo veelzijdig dat bijna elke denkbare activiteit een Scoutingactiviteit kan worden. Maar Scouting is niet alleen leuk, je leert er ook nog veel! Bijvoorbeeld organiseren, samenwerken of leidinggeven. Deze opgedane vaardigheden neem je ongemerkt mee als een goede basis voor je toekomst.”
http://www.scoutingdieren.nl/index.php/scouting-dieren