Ruimteschip Aarde

Ruimteschip Aarde

Ruimteschip Aarde is een nieuwe documentaireserie waarin André Kuipers ons meeneemt in het magische gevoel dat je krijgt als je vanuit de ruimte naar de aarde kijkt. Het besef hoe alles met elkaar verbonden is. Een unieke blik op Nederland, met natuurbeelden, nooit eerder vertoonde ruimtebeelden en verhalen van natuurliefhebbers.

23 februari 2023

Ruimteschip Aarde

Ruimteschip Aarde is opgesplitst in 6 afleveringen. Deze afleveringen kunnen bijna wekelijks bekeken worden op NPO. In iedere aflevering ligt de focus op een ander thema. Zo trapte de serie woensdag 22 februari af met een aflevering over ‘Verlicht Nederland’.

Verlicht Nederland

Nederland is een van de lichtste plekken op aarde. In deze aflevering worden we meegenomen door André Kuipers en zijn experts die laten zien hoe wij in Nederland omgaan met licht. Om te laten zien wat dit licht met zich meebrengt, wordt er ingezoomd op diverse locaties. Zo kijken we mee naar de Veluwe, Terschelling, maar ook Curaçao.

Kijk de uitzending ‘Verlicht Nederland’ zeker terug, want hij is prachtig!

Aflevering 1: Verlicht Nederland

Ben je benieuwd naar hoe licht Nederland is en hoeveel sterren je vanaf jouw huis kunt zien? Bekijk dan de postcodetool.