Onderzoek Licht Op Natuur

16 oktober 2015


Wageningen University en het Nederlands Instituut voor Ecologie zijn op dit moment, samen met 15 andere instellingen, bezig met een onderzoek naar de effecten van nachtelijk licht op flora en fauna. De 17 initiatiefnemers onderzoeken deze effecten door op een aantal plekken in Nederland de natuur experimenteel te verlichten waarna wordt gekeken wat de effecten op planten en dieren zijn.

header carte de pollution lumineuse EuropeHet onderzoek richt zich op planten, vogels, nachtvlinders, amfibieën, muizen en vleermuizen. De kennis die in het ‘Licht Op Natuur’ onderzoek zal worden opgedaan zal in de toekomst gebruikt worden om natuurvriendelijke verlichting toe te kunnen passen en indien nodig, verlichting te vermijden.

Nacht van de Nacht activiteit
De Universiteit Wageningen organiseert 24 oktober een avondprogramma rond dit thema. Ga mee op ontdekkingstocht in het donker over Wageningen campus terwijl onderzoeker Roy van Grunsven, van het project Licht op Natuur, je onderweg vertelt over het project en wat kunstlicht met de natuur en doet! Klik hier voor meer info over de activiteit.

Er is ook een speciale website opgezet waar meer te lezen is over het onderzoek. Klik hier om naar de pagina van Licht Op Natuur te gaan.