Nuon is ambassadeur geworden van de Nacht van de Nacht

20 oktober 2015

Naast IKEA Nederland is Nuon als bedrijf ambassadeur van de Nacht van de Nacht geworden. Nuon dooft zoveel mogelijk de verlichting van haar vestigingen en roept net als alle andere ambassadeurs iedereen op om mee te doen met de Nacht van de Nacht. Dat doet Nuon onder andere via haar eigen kanalen en door middel van advertenties in kranten die door het bedrijf worden gefinancierd. De Nacht van de Nacht past goed bij Nuon vanwege haar duurzaamheidsdoelstellingen en motivatie om klanten te helpen met het verlagen van de energierekening. De goedkoopste energie is immers de energie die je niet verbruikt. Een avond het licht uitdoen is een mooie eerste stap, maar natuurlijk is er meer nodig. Daarom organiseert Nuon in de drie weken na de Nacht van de Nacht de AanUitdaging, waarbij je elke dag een leuke energiebesparende uitdaging kunt aangaan.

Nuon roept al haar klanten op om (vaker) het licht uit te doen en om een van de leuke activiteiten te bezoeken van de Nacht van de Nacht. Licht uit en sterren aan! Zie nachtvandenacht.nl/activiteiten.

Nacht van de Nacht en Nuon from NMUcommunicatie on Vimeo.

Meer dan 350! activiteiten in duistere Nacht van de Nacht
Dit jaar staan er tussen de activiteiten ook hele bijzondere in de planning tijdens de Nacht van de Nacht. In natuurgebied Millingerwaard bij Nijmegen kun je met filmmaker Ruben Smit (bekend van de Nieuwe Wildernis) op zoek naar de zilverreiger. Op vier plekken in Nederland kun je in het donker als een wild dier klimmen, slingeren en tokkelen tussen de bomen. Op de Zaanse schans kun je luisteren naar een concert bij kaarslicht, een spannend verhaal of meevaren met een van de boottochten. In Middelburg gaan de lichten in de stad uit en wordt de N8vdN8 met vele theatergroepen, kunstenaars en inwoners gevierd als een groot festival. En de ambassadeurs Daan Roosegaarde, Vincent Bijlo en Govert Schilling treden op in een duister Concertgebouw, Fort Vechten en met een masterclass sterrenkunde in congrescentrum Antropia.

Fotografeer jouw Nacht van de Nacht
De Nacht van de Nacht organiseert dit jaar ook een nachtfoto wedstrijd. Geniet jij, tijdens de Nacht van de Nacht, of door de rest van het jaar, volop van een prachtige sterrenhemel? Of stoor je je enorm aan de lichtvervuiling bij jou in de buurt? Maak een schokkende, indrukwekkende of prachtige nachtfoto en doe mee met de fotowedstrijd. Wie weet win jij een masterclass nachtfotografie van de nachtfotograaf Johan van der Wielen. Meer weten? Klik hier. nachtvandenacht.nl/nieuws/fotowedstrijd-nachtfoto/