Nacht van de Nacht op het Spoel

18 oktober 2016

stars-828845_960_720Het is oktober van het jaar 1869. De Zeeuwse vaandrig Geerart en zijn maat Bram uit De Lutte lopen wacht op het Spoel. “Pa en Moe zullen wel weer op één oor liggen, die gaan altijd met de kippen op stok”, mijmert Bram. “Ja, die van mij ook”, reageert Geerart. “En wij maar rondjes lopen, wachtlopen voor als de vijand komt”. “Gelukkig hebben we de maan en de sterren nog. Weet jij dat ze allen namen hebben en zie je de verschillende kleuren?”

Nachtelijke rondleiding
Zaterdag 29 oktober a.s. kun je tijdens een nachtelijke rondleiding op het Spoel ervaren wat onze boerenjongens jaren geleden ook hebben ervaren. Je komt te weten waarom deze jongens moesten wachtlopen en wie de vijand was waarvoor ze paraat stonden. In een aansluitende lezing in de Genieloods hoor je van alles over de sterren die te zien zijn, hun namen, levensloop en nog veel meer.

Soep
Het arrangement start om 19.00 uur in de Genieloods met stevige soep met kuch. Om 20.00 uur gevolgd door een rondleiding en lezing over de sterren. De rondleiding wordt verzorgd door de gidsen van Werk aan het Spoel en de lezing door Franz van Diermen, rondleider bij sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht. Om 22.00 uur sluiten we deze avond af.

Meer informatie vind je bij de activiteit.