Meld jezelf nu alvast aan voor de Nacht van de Nacht van 24 oktober

17 juni 2015

Webbanner_Wij-doen-mee_Nederland-verlicht_160x600pxAfgelopen jaar was de Nacht van de Nacht een groot succes. Door heel Nederland werden er honderden evenementen georganiseerd in het duister waar meer dan 30.000 mensen van hebben genoten. Ook doofden honderden gemeenten en bedrijven massaal de aanlichting van gebouwen tijdens de Nacht van de Nacht. Doet u dit jaar ook weer mee?

Meld een activiteit aan
Afgelopen jaren werden er meer dan 300 activiteiten georganiseerd. Boottochten in het donker, wandelingen door het bos, sterrenkijken met een ervaren sterrenkundige of een fotoworkshop. Teveel om op te noemen. Indien u uw activiteit als organisatie of zelfstandige HIER aanmeldt zorgen wij ervoor dat deze een mooi plekje krijgt op onze website. Wij zullen de activiteiten ook promoten met radiospotjes, tvspotjes en via vrije publiciteit. Dank alvast voor het aanmelden!

Doe het licht uit tijdens de Nacht van de Nacht!
We hopen dat dit weer honderden bedrijven en gemeenten de aanlichting doven van gebouwen, kerken, bruggen en monumenten. Ook bekende landmarks zoals de Dom in Utrecht deden afgelopen jaren het licht uit. Doet uw organisatie mee? Meld dat dan op deze pagina aan! Wij nemen uw bedrijf of organisatie mee in de communicatie. en in persberichten.

Waar is het nog donker?
Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld en wordt elk jaar een tot drie procent lichter. Echte duisternis is er bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt het zien van een sterrenhemel steeds zeldzamer en raakt het ritme van (nacht-)dieren en mensen verstoord. Veel aanlichting van gebouwen, reclameverlichting langs wegen en wegverlichting brandt de hele nacht door terwijl er nauwelijks iemand langs komt. Dat kan vaak minder en slimmer! Met nieuwe technieken kun je wegverlichting dimmen of juist aanzetten als er een fietser of auto langs komt. Met nieuwe technologie kunnen gemeenten en bedrijven ook veel energie en geld besparen en kan lichthinder worden voorkomen. Met de organisatie van de Nacht van de Nacht willen de Natuur en Milieufederaties aandacht vragen voor onnodige lichthinder en energieverspilling tegengaan.

Meer informatie?
Op onze website https://www.nachtvandenacht.nl/ vindt u meer achtergrondinformatie, de evenementen op een rij en een pagina waar gemeenten en bedrijven zich kunnen aanmelden. Voor vragen of opmerkingen kunt u ook contact opnemen met een van onze medewerkers in uw provincie.