Meld je bedrijf aan!

23 september 2019

Doe mee met de 15e Nacht van de Nacht van zaterdag 26 oktober!
Afgelopen jaar deden bedrijven en gemeenten op meer dan 300 plekken de lichten uit tijdens de Nacht van de Nacht. Dit om aandacht te vragen voor het klimaatprobleem, energiebesparing en lichthinder. Op deze 15e Nacht van de Nacht van zaterdag 26 oktober hopen we dat nog meer bedrijven en gemeenten de lichten doven. Doet jouw al bedrijf ook me? Probeer één nacht alle lampen in jouw kantoor, lab, kerk, of van reclames uit te zetten en meld je aan! Natuurlijk hopen we dat het niet bij die ene nacht blijft en dat bedrijven vaker lichten doven of dimmen.

Doel 
Met het uitzetten of dimmen van de lampen wordt energie en geld bespaard en de lichtvervuiling verminderd. Hierdoor worden de sterren beter zichtbaar. Daarnaast heeft lichtvervuiling een grote invloed op nachtdieren die hier ’s nachts ander gedrag van vertonen dan ze normaal doen. Ons doel is de sterrenhemel volledig zichtbaar maken en ervoor zorgen dat de nacht weer een stukje donkerder wordt.

Koploper bedrijven
Interbest BV (marktleider van de lichtreclames) en Mundu doven op ons verzoek meer dan 200 reclamelichtmasten langs alle snelwegen. En niet alleen tijdens de Nacht van de Nacht, maar iedere nacht. Uit onderzoek bleek tussen 1 en 5 uur ’s nachts minder dan 2% van de doelgroep bereikt werd. Dus is het rendabel de lichten in de nacht te doven. Interbest BV roept alle bedrijven in Nederland op dit voorbeeld te volgen en iedere nacht tussen 1 en 5 uur de reclameverlichting te doven.

Meer doen
De Natuur en Milieufederaties hebben samen met Hogeschool Utrecht enkele koploperbedrijven geïnterviewd en aanbevelingen opgesteld op gebied van duurzaam verlichten. Door creatief en duurzamer met licht om te gaan kunnen bedrijven veel energie en geld besparen. Kijk als bedrijf eens naar die aanbevelingen en pik er een aantal uit om mee aan de gang te gaan. Ze staan hier!