Masterclasses en lichtjesroute in Fort Vechten

21 augustus 2018

 

Lichtjesroute, sterrenkijken en dansen in stilte onder de sterren in Fort Vechten
Eenmaal per jaar, tijdens de Nacht van de Nacht van 27 okt gaat Fort Vechten open in de avonduren en openen de gidsen ruimten die normaal gesloten blijven. In het fort gaan de lichten uit en kun je in het donker een (led) kaarsjes route volgen. Onderweg vertellen gidsen van het Fort iets over de historie, de natuurwaarden en de dieren op het fort.

De lichtjesroute is zelfstandig te lopen of met een gids om 19, 20, 21 en 22 uur. Deze rondleidingen zijn GRATIS! Op het middenveld zullen astronomen telescopen opstellen en kun je (bij droog en bij niet te veel bewolking) turen naar de mooiste sterren (ook gratis). Daarnaast worden er workshops sterrenkunde (21.30 uur) en nachtfotografie (om 20 uur) gegeven door sterrenkundige Govert Schilling en natuurfotograaf Johan van der Wielen. Hiervoor koop je losse tickets per workshop. En vanaf 20.30 uur kun je dansen in de Silent Disko (dansen in een stille zaal onder een sterrenhemel). Voor de workshops en silent disko zijn losse tickets nodig.

Om 19, 20, 21 en 22 uur: Volg de lichtjesroute over het fort. Gidsen vertellen over het Fort en de natuur. (gratis)
Vanaf 20 uur: Kijken naar sterren. Op het middenveld telescopen opgesteld (gratis)
Om 20 uur: masterclass nachtfotografie door Johan van der Wielen. Tickets zijn hier te koop
Vanaf 20.30: dansen in de Silent Disko (in stilte en onder een sterrenhemel) Tickets zijn hier te koop.
Om 21.30: masterclass sterrenkunde door Govert Schilling (sterrenkundige en bekend van DWDD) Tickets zijn hier te koop

Combineer de lichtjesroute met een masterclass of kijk naar de sterren en dans daarna in de Silent disko.
Omdat het 27 okt de Nacht van de Nacht is en op 28 okt de Dag van de Stilte is Barak Z ingericht als Silent Disko. Je kunt dan in een stille zaal onder de sterrenhemel dansen met een koptelefoon op. Je kunt schakelen tussen verschillende DJ’s die de beste danshits draaien door de jaren heen. Verzoekjes zijn welkom!