Licht hinder in Zuid Holland? Meld het!

28 oktober 2021

Licht hinder in Zuid Holland? Meld het!

 

Zaterdag 30 oktober is het De Nacht van de Nacht. In aanloop naar deze Nacht wijst DCMR Milieudienst Rijnmond inwoners graag op de mogelijkheid om lichthinder van bedrijven en sportvereniging te melden. Bedrijven en sportverenigingen moeten zich aan grenswaarden voor licht houden. Of dat gebeurt, controleert DCMR aan de hand van een melding. De natuur en Milieufederaties zijn heel blij met deze actieve Milieudienst

 

 

Melden
Melden kan bij DCMR 365 dagen 24/7. Hoe u lichthinder kunt melden, staat in deze flyer. Ook leest u daar wat DCMR vervolgens met uw melding doet. De flyer staat ook op de website van De Nacht van de Nacht.

In het donker
De Nacht van de Nacht wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse provinciale milieufederaties. Tijdens De Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker.

Licht uit
Op deze avond en nacht doven een aantal gemeentes, bedrijven en huishoudens hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. Dat zou best elke avond en nacht mogen natuurlijk. In het DCMR-gebouw wordt gewerkt met lichtsensoren. Alleen als er mensen in een ruimte zijn, gaat het licht aan.

Meer informatie
Op de website van DCMR vindt u algemene informatie over lichthinder.