IKEA ambassadeur Nacht van de Nacht

8 oktober 2015

 

IKEA Nederland is ambassadeur van de Nacht van de Nacht geworden. Naast bekende Nederlanders als Daan Roosegaarde, Govert Schilling, Vincent Bijlo, De Dijk, Ingmar Heijtze, oud minister Cramer is IKEA het eerste bedrijf dat de Nacht van de Nacht actief ondersteunt. Niet alleen doven alle 13 IKEA vestigingen in Nederland de buitenverlichting van haar gebouwen en parkeergarages, ook roept IKEA net als de andere ambassadeurs iedereen op om mee te doen met de Nacht van der Nacht. Dat doet zij onder andere via haar eigen kanalen en in een tv spotje dat dankzij IKEA uitgezonden kan worden door de Natuur en Milieufederaties. De Nacht van de Nacht past goed bij IKEA. Het woonwarenhuis is in september helemaal overgeschakeld op de verkoop van (duurzame) led verlichting en heeft als doel om in 2020 klimaatneutraal te werken.

IKEA ambassadeur van de Nacht van de Nacht from Mattheus Bleijenberg on Vimeo.

De Nacht van de Nachtcampagne wordt dit jaar voor de 11e keer georganiseerd. Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Door spaarzamer en slimmer te verlichten kan veel geld, energie (en CO2 uitstoot) bespaard worden. Ook heeft voldoende duisternis een positief effect op de gezondheid en afweersysteem van mens en dier. De campagne wordt georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties in samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, IVN, Landschappen, Sterrenwachten, wandelverenigingen en honderden lokale (natuur)clubs. Tijdens de Nacht van de Nacht doven ook honderden bedrijven en gemeenten de reclameverlichting en aanlichting van gebouwen. Bedrijven en gemeenten kunnen zich aanmelden op de website. Nu al hebben naast IKEA, Nuon, Rabobank, Interpolis, Achmea, FBTO, Zilveren Kruis, Albron, Siemens en Eneco en tientallen andere bedrijven aangegeven aanlichting of reclameverlichting te doven.

Duurzaamheid zit in de genen bij IKEA. Daarom past de Nacht van de Nacht campagne zo goed bij het bedrijf. Lisen Wiren legt in het kort de duurzaamheidsstrategie uit.

IKEA ambassadeur van de Nacht van de Nacht from Mattheus Bleijenberg on Vimeo.

Tijdens de Nacht van de Nacht worden ook honderden activiteiten georganiseerd in het hele land. Op de website www.nachtvandenacht.nl komen er dagelijks nieuwe activiteiten bij in alle provincies. Ambassadeur Daan Roosegaarde opent een bijzonder concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest dat ter ere van de Nacht van de Nacht in een duister Concertgebouw speelt in Amsterdam. Sterrenkundige Govert Schilling geeft als ambassadeur een masterclass sterrenkunde tijdens een diner in het donker op landgoed de Reehorst in Driebergen (Utrecht). Ambassadeur Vincent Bijlo werkt mee aan unieke rondleidingen in een donker Fort Vechten en op de Waddenzee vindt er een zeiltocht in het donker plaats. Enkele activiteiten zijn nu al volgeboekt zoals de nachtwandeling door de Oostervaardersplassen (het decor van de film de Nieuwe Wildernis).

Alle activiteiten zijn te vinden op https://www.nachtvandenacht.nl/activiteiten/