Grootste kerstboom van Nederland wordt LED verlicht

30 september 2015

Kerstmis is nog ver weg, maar het is nooit te vroeg voor goed nieuws.
De Gerbrandytoren in IJsselstein, de enorme toren die je in december zo goed ziet vanaf de snelweg door de 128 lampjes, wordt vanaf dit jaar versierd met duurzame kerstverlichting. Niet alleen de verlichting zelf maar ook het ophangsysteem zijn compleet vernieuwd. In de kerstperiode wordt de zendmast van de Gerbrandytoren omgetoverd tot grote LED-kerstboom.

LED VERLICHTING
De Stichting achter de grootste kerstboom beschikt vanaf dit jaar over LED-verlichting die wordt aangebracht met behulp van een vernieuwd en beter ophangsysteem. De nieuwe verlichting bestaat uit 128 ledlampen die energiezuiniger zijn en naar schatting zo’n 15 jaar meekunnen.

4 KILOMETER KABEL
Het is de bedoeling dat de Grootste Kerstboom tussen 12 december 2015 en 6 januari 2016 wordt verlicht met behulp van deze nieuwste LED-techniek. De lampen die in de boom komen te hangen zijn speciaal voor dit project ontworpen. In totaal gaat het om 128 stuks die dankzij 4 kilometer kabel en een nieuwe ophangconstructie op hun plaats worden gehouden.

EN DE OUDE LAMPJES?
De Stichting Grootste Kerstboom is een speciale sponsoractie gestart. Bedrijven, instellingen of individuen kunnen rechtstreeks van de leverancier van de lampen een nieuwe ledlamp kopen en schenken aan de Stichting Kerstboom. “In ruil daarvoor ontvangt u van ons een van de lampen die de afgelopen jaren in de Gerbrandy hing als kerstverlichting met daarop een herinneringsplaatje als collectors item.”,aldus de Stichting op haar website.

Meer lezen? Klik hier.
Bron: MediaMagazine.nl