Grootse Friese Nacht van de Nacht

21 oktober 2016

Op 29 oktober staan er dit jaar 60 activiteiten op de planning in Friesland. De activiteiten variëren van wandelingen, vaartochten, sterren kijken en kan je leren navigeren op de sterren! Piet Paulusma zal de officiële doen in Leeuwarden.

Feeëriek verlichte dorpen
De Friese Milieu Federatie heeft eerder dit jaar de inwoners van Friese dorpen en steden uitgenodigd om tijdens de Nacht van de Nacht hun eigen dorp of stad om te toveren tot een sprookjesachtig verlichte plek. Die uitnodiging heeft er in korte tijd toe geleid dat meerdere dorpen een prachtige programma hebben gemaakt geheel in het teken van duisternis. Balk, Woudsend, Warten, Langweer, Holwerd en Aldeboarn zijn de feeëriek verlichte dorpen die op 29 oktober absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken.

Verschillende activiteiten

friesland

 

Er zijn veel verschillende activiteiten in Friesland.  Zo kunt u varen door de Alde Feanen, wordt ereen nachtwandeling door de Leonserpolder georganiseerd, kunt u dineren in het donker in Restaurant de Gillerije en zo zijn er nog veel meer activiteiten. Als u op www.nachtvandenacht.nl/activiteiten de kaart filtert op Friesland heeft u een mooi overzicht van alle activiteiten in Friesland.

 

Fotowedstrijd

De Friese Natuurfederatie organiseert dit jaar een fotowedstrijd. Weet jij de schoonheid van de Nacht van de Nacht vast te leggen? Doe dan mee!  Een vakkundige jury, bestaande uit onder andere Piet Paulusma en nachtfotograaf Johan van der Wielen, buigt zich over de inzendingen. Medio november wordt de winnende foto geplaatst in de Leeuwarder Courant. Lees hier meer over de fotowedstrijd.