Enschede dooft verlichting en stadsbeiaardier speelt “Mag het licht uit”

Beiaardier van Enschede Esther Schopman speelt Mag het Licht uit tijdens Nacht van de Nacht

Direct nadat de klok 21u heeft geslagen, klinkt op het StadsCarillon van Enschede het startschot voor de Nacht van de Nacht met “Mag het Licht Uit” van De Dijk.

In Enschede gaat op 30 oktober het licht uit van de dak- en torenverlichting van de Grote Kerk. Ook de boomverlichting op de Oude Markt en kruispunt de Graaff worden uitgeschakeld, net als de grondspots bij de Grote Kerk, kruispunt de Graaff en het Stadhuis aan de Langestraat.

Een sfeerreportage van de Nacht van de Nacht 2020 uit Enschede

Ieder jaar wordt op de laatste zaterdag van oktober de Nacht van de Nacht georganiseerd. Honderden bedrijven, gemeenten, kerken, torens in Nederland doven dan de verlichting om aandacht te vragen voor energiebesparing en lichthinder.

Het zou fantastisch zijn als direct na de muzikale oproep van de StadsBeiaardier overal in de stad de lichten doven en zoveel mogelijk Enschedeërs de avond en nacht bij maan-, sterren- en kaarslicht doorbrengen. Goed voor het milieu en nog gezellig ook! Doe je mee?!

Na “Mag het Licht uit” hoor je op de Oude Markt onder andere City of stars (Justin Hurwitz), Starlit nights (Pjotr Iljitsj Tsjaikovski), Moonlight serenade (Glenn Miller), Clair de lune (Claude Debussy), Tonight (Leonard Bernstein), Mondscheinsonate (Ludwig van Beethoven), Strangers in the night (Bert Kaempfert), Fly me to the moon (Bart Howard).