Elf Ambassadeurs van de Nacht in Gelderland

29 september 2014

 

De Gelderse Natuur en Milieufederatie heeft ter gelegenheid van de 10de Nacht van de Nacht nachtambassadeurs benoemd. De nachtambassadeurs zetten zich in voor het behoud van duisternis.

Dit doen ze onder andere door tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 25 oktober activiteiten te organiseren waarin de schoonheid van de nacht kan worden beleefd.

“Met de benoeming van de nachtambassadeurs laten we zien dat mensen van alle leeftijden het behoud van donkere nachten belangrijk vinden”, vertelt Joost Reijnen, die bij de GNMF de Nacht van de Nacht in Gelderland coördineert.

De nachtambassadeurs komen uit verschillende delen van Gelderland en zetten zich ieder op hun eigen manier in voor het behoud van duisternis. “De een zet zich vooral in om lichtvervuiling tegen te gaan, door bij overheden en bedrijven aan te dringen op energiezuinige verlichting of door lichthinder in kaart te brengen.  Een ander wil vooral mensen in zijn of haar omgeving bewust maken van de schoonheid van de nacht door een leuke nachtactiviteit te organiseren. De motieven verschillen per persoon, maar wat de nachtambassadeurs bindt is dat ze allemaal duisternis belangrijk vinden en al geruime tijd activiteiten organiseren bij de Nacht van de Nacht.”

Gelderse Nachtambassadeurs

Het team van Gelderse nachtambassadeurs bestaat uit: Ewout van der Kuip (82 jaar) uit Spijk, Martijn van der Meulen (22 jaar) uit Arnhem, Jan Paul Bevoort (66 jaar) uit Malden, Frans Pieters (51 jaar) uit Wilp, Willem Regtop (60 jaar) uit Vorden, Marieke Sanders (36 jaar) uit Rheden, Gejo Schurink (46 jaar) uit Dieren, Marianne Sterk (55 jaar) uit Beesd en het ambassadeurstrio Maaike Menting Ebbing (43 jaar), Theo Kaal (66 jaar) en Bennie Harmsen (63 jaar) uit Montferland.

Op onze website lichten de nacht-ambassadeurs toe waarom ze duisternis belangrijk vinden en hoe zij hun rol als ambassadeur invulling willen geven: www.gnmf.nl/nacht.

Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement van de Natuur- en Milieufederaties, waaronder de Gelderse Natuur- en Milieufederatie. Door het hele land vinden activiteiten plaats waar iedereen aan mee kan doen om de schoonheid van de nacht te beleven. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.nachtvandenacht.nl.

 

nachtambassadeurs Theo Kaal, Maaike Menting en Bennie Harmsen