Doof jij ook het licht tijdens de Nacht van de Nacht?

19 oktober 2020

Middelburg tijdens Nacht van de Nacht is de melkweg te zien

Tijdens de Nacht van de Nacht op 24 oktober wordt er niet alleen een super interessante live-stream gehouden maar doven ook honderden gemeenten en bedrijven de lichten en reclameverlichting van gebouwen, monumenten, stadhuizen, bruggen en kerken. Enkele grote bedrijven die de lichten doven zijn Landschot bankiers, Douwe Egberts en Achmea. Maar ook de universiteiten en hogescholen van Utrecht en Amsterdam doven de verlichting van hun gebouwen. Dit bespaart niet alleen geld en energie, maar heeft ook een positief effect op de gezondheid en afweersysteem van mens en dier!

Gemeenten die het licht uit doen
Er doen zo’n 20 gemeenten mee aan de Nacht van de Nacht. Een aantal daarvan zijn erg actief. In Maastricht wordt bijvoorbeeld de verlichting van meer dan 27 gemeentelijke panden gedoofd en ook in Utrecht gaat op verschillende plekken het licht uit tijdens de Nacht van de Nacht. Hier gaan onder andere de Domtoren, het Stadhuis en Stadskantoor, de kerken, bruggen en kunstwerken deze avond minder of niet in de spotlights.

Andere gemeenten die op één of meerdere plekken de verlichting doven tijdens de Nacht van de Nacht zijn gemeente: Meerssen, Oldenzaal, Geertruidenberg, Utrecht, Vaals, Veere, Roermond, Slochteren, Hoogezand, Voorst, Woudenberg, Aalten, Vught, Noordoostpolder, Maastricht, Lingewaard, Dronten en Stichtse Vecht.

De landkaart met alle bedrijven en gemeenten die lichten doven is hier te vinden.

Doe jij ook mee met de 16e Nacht van de Nacht van zaterdag 24 oktober?
We hopen dat op nog meer plekken gemeenten, bedrijven en huishoudens hun lichten gaan doven om aandacht te vragen voor de overmatige verlichting in Nederland en energiebesparing. Doe jij mee? meld je aan! Natuurlijk hopen we dat het niet bij die ene nacht blijft en dat gemeenten, bedrijven en huishoudens vaker lichten doven of dimmen!