Doe mee aan de lichthinderpeiling

22 juli 2013

Ergert u zich groen en geel aan die reclamezuil die ’s avonds uw hele woonkamer verlicht? Of vindt u dat er juist meer verlichting moet komen om de veiligheid op straat te kunnen garanderen? De Natuur- en Milieufederaties zijn benieuwd naar uw ervaringen. Vanaf vandaag starten zij daarom een nationale lichthinderpeiling. De peiling is onderdeel van het evenement de Nacht van de Nacht.

De lichthinderpeiling bestaat uit circa 10 online vragen over het belang van duisternis en de manier waarop u nachtelijke verlichting ervaart. Ook bevat het onderzoek een aantal stellingen over maatregelen die getroffen kunnen worden om lichthinder te verminderen. Het onderzoek vraagt circa 10 minuten van uw tijd. U kunt tot en met 15 augustus aan de peiling deelnemen via deze link.

Maak kans op het boek Sterrenmoord

Onder de deelnemers aan de lichthinderpeiling worden 10 exemplaren van het boek “Sterrenmoord” verloot. In het boek beschrijft Govert Derix hoe de sterrenhemel opeens verdwenen is. Onder leiding van de Engelse koninklijke astronoom emperor start een zoektocht. Intussen vindt een reeks gruwelijke moorden plaats en staat de mensheid aan de rand van een mysterieuze afgrond. Het boek werd in De Wereld Draait Door aangeprezen als “zomertip”.

Nacht van de Nacht

Op zaterdag 26 oktober organiseren de Natuur- en Milieufederaties voor de negende keer de Nacht van de Nacht. Tijdens de Nacht van de Nacht worden door het hele land activiteiten georganiseerd waarbij deelnemers de schoonheid van de nacht kunnen ervaren. Ook doven vele gemeenten en bedrijven onnodige verlichting en laten bekende landmarks de verlichting uit. Op deze website kunt u activiteiten aanmelden en bekijken.