Dineren bij kaarslicht een groot succes

7 november 2017

 

Tijdens de Nacht van de Nacht, op zaterdag 28 oktober, konden gasten bij maar liefst 73 restaurants in heel Nederland bij kaarslicht dineren. In iedere provincie gaven één of meerdere restaurants gehoor aan de oproep van de Natuur- en Milieufederaties en KHN. Tijdens de Nacht van de Nacht wordt de verlichting uitgelaten om zo aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing.

Horeca aandacht voor duurzaamheid

Vorig jaar waren er nog maar een paar restaurants die deelnamen aan de Nacht van de Nacht. Dit jaar was deze avond, dankzij de 73 deelnemende restaurants, een succes! De provincies met de meeste restaurants waar bij kaarslicht kon worden gedineerd, zijn Zeeland (24 restaurants) en Friesland (12 restaurants). Op een gedeelde derde plek staan de provincies Groningen en Gelderland met beide 7 restaurants.

Divers en bijzonder

De diversiteit van restaurants was groot dit jaar! Zo konden gasten terecht bij het Landgoed de Wilmersberg in Lutte in Twente (Overijssel), maar ook bij het Museum-eetcafé De Vliegende Hollander in Terneuzen (Zeeland), waar gasten zich in een hele andere tijd wanen.

Restaurant Le Mirage in Emmeloord (Flevoland) gaf een geblinddoekt diner: voordat de gangen werden geserveerd hadden de gasten blinddoeken om. Wat men at kon men raden. Volgens het restaurant was het een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar.

De Natuur- en Milieufederaties en KHN bedanken alle restaurants voor hun deelname en hopen dat volgend jaar tijdens de Nacht van de Nacht in nog meer restaurants de lichten worden gedoofd.

le mirage
Bron: Facebook Restaurant La Mirage