Bijzondere activiteiten

6 oktober 2020

Bijzondere activiteiten tijdens de Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht van 24 oktober is dit jaar anders dan anders, vanwege corona zijn er minder activiteiten te vinden op de website en de activiteiten die door zullen gaan zullen doorgaan met de juiste maatregelen volgens de richtlijnen van het RIVM en met minder publiek.

low angle photo of tall trees at night

Toch zijn er dit jaar weer bijzondere activiteiten te beleven tijdens de Nacht van de Nacht! Dit zijn enkele bijzondere activiteiten op een rijtje gezet:

Dineren, wandelen en muziek bij Beauforthuis

Romantisch dineren bij kaarslicht in een kerkje in het bos. De avond begint met een vegetarisch drie gangen diner, de avond zal worden vervolgd met een door sterren verlichte boswandeling begeleid door een gids van Staatsbosbeheer. De avond eindigt in het Beauforthuis met prachtige nachtmuziek. (Austerlitz)

Spannend nachtklimmen bij Fun Forest

Nachtklimmen in het bos die ook nog eens gevuld is met enge versieringen en acteurs. Niet alleen het klimmen in de bomen zelf is spannend maar op de grond van het klimpark is de spanning ook om te snijden. Extra spannend dus, je weet maar nooit wat of wie je aantreft! (op meerdere plekken in Nederland: Rotterdam, Venlo, Amsterdam en Almere)

Op pad naar de donkerste plek van de Veluwe

Met de boswachter van Staatsbosbeheer naar de donkerste omgeving van de Veluwe, het Vierhouterbos. Dit bos is normaliter na zonsondergang afgesloten. Maar op de Nacht van de Nacht brengt deze tocht je langs plekken waar de duisternis op de Veluwe maximaal te beleven is! (Vierhouten)

Dark Sky Huifkartocht op Terschelling

Naar de sterren kijken van uit een Huifkartocht op de donkerste plek van Terschelling, de Boschplaat. De duisternis maakt dit een geweldige plek om sterren te kijken! (Terschelling)

Tekenworkshop: tekenen in het donker

In het donker de omgeving bekijken en tekenen. Aan de hand van korte en langere opdrachten het donker doorgronden en op papier vangen. Ontdek langzaam de verschillende tinten en tonen grijs langs het IJ in Amsterdam als het donker is en ervaar op welke manieren je dit kunt weergeven op papier. (Amsterdam)

Sterren kijken in het oudste planetarium

Sterren kijken in het oudste (nog werkende) planetarium ter wereld. Luister naar een uitgebreide uitleg over het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium waarbij de actuele sterrenhemel wordt toegelicht en bekeken! (Franeker)

Vleermuizen bij Hertenkamp Enkhuizen

Deze nacht bij Hertenkamp Enkhuizen staat in het teken van vleermuizen… wat een geheimzinnige nachtdieren! Deze avond start met een spannend verhaal over vleermuizen. Daarna word een echte vleermuis van dichtbij bekeken. De avond eindigt met het maken van vleermuizenlampions, waarmee in het donker een wandeling word gemaakt door het donkere park. Misschien zijn er buiten wel echte vleermuizen! (Enkhuizen)

Nachtelijke zeiltocht op de Waddenzee

De totale duisternis van het Wad word opgezocht tijdens een nachtelijke zeiltocht op de Waddenzee. Tijdens deze nachtelijke zeiltocht zal alles worden verteld over het belang van duisternis voor het leven op het Wad. (Harlingen)

Onzichtbare zintuigen op Steede Hoge Woerd

Ontdek hoe dieren leven in de nacht: kijk in het donker, zie warmte en kijk naar UV-licht. Er gaat een duistere wereld voor je open. Speur in de tuin als uil, muis of slang met ultraviolet licht en met een warmtebeeldcamera! (Utrecht)

Nachtfotografie workshop Eyser Plantage

Fotografeer de nachtelijke hemel en ontdek de prachtige kleuren en fotografische momenten tijdens de donkere nacht. In de workshop nachtfotografie word alles verteld over belichting en compositie in de nacht. (Wittem)

Naast de activiteiten is er dit jaar tijdens de Nacht van de Nacht op facebook en youtube een avondvullend programma met onder andere lezingen over sterrenkunde en nachtfotografie!