Beleef de nacht op de Waal in Nijmegen

25 september 2014

Tijdens de landelijke Nacht van de Nacht, zaterdag 25 oktober gaan De Gelderlander en Gelders Natuur- en Milieufederatie (GNMF) samen de Waal op met de Pannenkoekenboot voor een bijzondere beleving van de duisternis en het licht. Deze speciale Waalvaart vanaf de Nijmeegse kade begint om 23.00 uur. Het wordt een tocht langs de stad en de Ooijpolder. Ter hoogte van de Groenlanden blijft de boot stil liggen om vanaf het dek de stilte en de nacht te ervaren.

Aan boord zijn verschillende gasten die de deelnemers bijpraten over de nachtelijke natuur en de stilte. Zo legt IVN-gids Bea Peeters uit waarom het donker voor de natuur belangrijk is en ze vertelt welke dieren in de polder en bij de Waal juist in de nacht actief zijn. Redacteur Rob Jaspers praat deze avond ook met de blinde gids Johan Zegers van het MuZIEum, het Nijmeegse ervaringsmuseum over zien en niet zien. Hoe beleeft hij die pikzwarte natuur?

GNMF-directeur Volkert Vintges vertelt over de ideeën achter de Nacht van de Nacht. Het is dit jaar alweer de tiende keer dat deze manifestatie gehouden wordt. Natuur- en milieufederaties vragen tijdens deze nacht, bij de overgang van de zomertijd naar de wintertijd met een extra uur donkerbeleving,

aandacht voor de gevolgen van de lichtvervuiling en -verspilling. Ze benadrukken met hun actie het belang van duister. Niet alleen voor plant en dier, maar ook voor de mens. Geen licht zonder duister, en andersom.

Aan het eind krijgt iedereen een goodiebag met een setje ansichtkaarten met foto’s van de Nijmeegse fotograaf Edwin Giesbers, samengesteld door het GNMF en een kortingskaart voor het MuZIEum in Nijmegen.

Wilt u deze bijzondere Waaltocht meemaken? Geef u dan snel op, want vol is vol.

Deelnameprijs: € 19,95

Kopje koffie / thee bij binnenkomst.

Meer informatie:

  • De boot is toegankelijk voor minder validen.
  • Opstappen aan de kade in Nijmegen bij de Pannenkoekenboot – Waalkade t/o Casino, 6511 XR te Nijmegen

Bestel hier uw tickets