Beleef de nacht op de IJssel

2 oktober 2014

In de nacht van 25 op 26 oktober gaat de wintertijd in en is het een uur langer donker. De natuur- en milieufederaties hebben die nacht daarom uitgeroepen tot Nacht van de Nacht. Om aandacht te vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling en -verspilling en om het belang van duister te benadrukken. Niet alleen voor plant en dier, maar ook voor de mens. Geen licht zonder duister, en andersom.

De Gelderlander en de Gelderse Natuur- en Milieufederatie (GNMF) gaan de avond van 25 oktober het water op, om te praten over licht en donker en om het duister en de stilte zelf te ervaren. Vanuit Doesburg vertrekt om 20.00 uur passagiersschip Nirvana het donker in voor een tocht van twee uur. Aan boord lezers van De Gelderlander, maar ook schrijver/columnist Thomas Verbogt, die ‘duistere’ verhalen vertelt. Onze huisbioloog Gerrit Jansen legt uit waarom het donker voor de natuur belangrijk is. Joost Reijnen, adjunct-directeur van de GNMF, vertelt over de ideeën achter de Nacht van de Nacht.

Er is koffie (eerste kopje gratis), er zijn drankjes en er is een speciale gast. Maar hoogtepunt is samen een twintigtal minuten het duister en de stilte ervaren, buiten op het bovendek van het schip. Wilt u deze bijzondere avond meemaken?

Bestel dan hieronder uw kaarten. Wees er snel bij want er kunnen maximaal 200 mensen mee op deze speciale boottrip.

Aan het eind krijgt u een goodiebag met onder meer een setje ansichtkaarten met foto’s van de Nijmeegse fotograaf Edwin Giesbers, samengesteld door de GNMF en een kortingskaart voor het MuZieum in Nijmegen.

Deelnameprijs: € 19,95

Kopje koffie / thee bij binnenkomst.

Meer informatie:

  • De boot is toegankelijk voor minder validen.
  • Opstappen aan de kade in Doesburg – Contre Escarpe 28, 6981BW te Doesburg

Bestel hier uw tickets

 

Foto: Rederij Celjo