Arnhem haalt kerstverlichting weg

25 maart 2015

Met Pasen in zicht is in de binnenstad van Arnhem de kerstverlichting eindelijk weggehaald. Tot afgelopen dinsdag gingen nog elke avond de kerstlampjes in het centrum aan. Tot grote ergernis van velen.  Eerder weigerde binnenstadswethouder Hans Giesing om maatregelen te nemen. Nu is de verlichting dan toch verwijderd op verzoek van het Binnenstadsmanagement van Arnhem.

De firma Homan, vaste leverancier van kerstlampjes aan Arnhem, kwam, zag en haalde de verlichting 3 maanden na Kerstmis weg. Het gebeurde op verzoek van het nieuwe Binnenstadsmanagement Arnhem (SBA) in oprichting. SBA ging een paar maanden geleden failliet. Homan behoort tot de schuldeisers van het Binnenstadsmanagement. Het bedrijf wilde de kerstverlichting niet weghalen om eventuele kosten niet hoger op te laten lopen. Nu heeft het bedrijf dit alsnog gedaan.

Eerder deze maand weigerde binnenstadswethouder Giesing om maatregelen te nemen. Hij beaamde dat het verspilling is dat half maart de kerstlichtjes nog branden, maar zag het niet als een gemeentelijke taak in te grijpen: “De verlichting is van de ondernemers, niet van de gemeente.”

Bron: Dagblad de Gelderlander