Ambassadeur Daan Roosegaarde opent concert in donker Concertgebouw

3 september 2015

Daan klein2
Normaal blijft de verlichting in het concertgebouw in Amsterdam tijdens concerten altijd aan. Maar vanwege de Nacht van de Nacht op 24 oktober doet ambassadeur Daan Roosegaarde het licht uit en kan publiek nog meer genieten van de mooie muziek tijdens een duister concert van het Nederlands Kamerorkest. In het duister wordt werk gespeeld van Straus, Stavinsky en Pierrot Lunaire van Schönberg. Schönbergs Pierrot Lunaire uit 1912 sluit perfect aan bij de Nacht van de Nacht. De Weense componist schreef de suite op gedichten over de maanzieke Pierrot. Volgens Pierrot is de dag, met het zonlicht, van iedereen en kan hij ’s nachts zijn fantasie – over liefde en lust – de vrije loop laten gaan. Een melancholiek en ontroerend werk. Het concert start om 20.15. met een korte lezing van Roosegaarde.

Daan Roosegaarde
Daan Roosegaarde zal als ambassadeur van de Nacht van de Nacht aanwezig zijn bij deze unieke gebeurtenis op 24 oktober en de avond openen met een korte lezing over licht, donker en zijn visie op de landschappen van de toekomst. Tevens zal hij exclusief op deze avond zijn nieuwste kunstwerk presenteren. Bestel je tickets HIER voor het is uitverkocht

Strauss, Stravinsky en Schonberg passen goed bij de Nacht van de Nacht en Daan Roosegaarde
De componisten Strauss, Travinsky en Schonberg waren hun tijd als componist ver vooruit. Ze worden alle drie gezien als vernieuwers in de klassieke muziek. Hun werk betekende een breuk met het verleden. In het concert Pierrot van Schonberg werd zelfs gebruik gemaakt van een zangeres die woorden uitsprak in plaats van zong. Een eerste vorm van ‘rap’. Ook Daan Roosegaarde en de campagne de Nacht van de Nacht vragen om op een nieuwe creatievere manier te kijken naar de toekomst. Zo kun je door creatiever met licht om te gaan veel energie besparen en landschappen en steden veel mooier en poëtischer maken.

20151024-SERIE-Marc-Albrecht--®--Monica-Ritterhaus

Bestel de tickets voor dit bijzondere eenmalige concert in het duister met Daan Roosegaarde hier.