Al ruim 60 restaurants doen mee aan Nacht van de Nacht. U ook?

16 oktober 2017

 

Op 28 oktober a.s. is De Nacht van de Nacht. Het doel is om aandacht te vragen voor energiebesparing en de schoonheid van de nacht. KHN en Natuur- en Milieufederaties hebben restaurants opgeroepen om die avond hun lichten uit te doen en de kaarsen aan, zodat gasten in heel Nederland kunnen dineren in een ‘Nacht restaurant’. De oproep leverde veel positieve reacties op! Al ruim 60 restaurants uit heel Nederland doen op 28 oktober hun lichten uit en organiseren een romantisch diner bij kaarslicht!

Enkele deelnemende restaurants:

Middelburg

Ook dit jaar doet Middelburg weer mee met de Nacht van de Nacht. In het centrum gaan de lichten uit en worden er vele activiteiten georganiseerd. Ook dit jaar kun je weer heerlijk donker tafelen of in het donker een drankje doen tijdens N8vdN8 Middelburg. Hier vindt u welke horeca zaken allemaal mee doen. Reserveren voor jouw diner in het duister is verstandig!

Foto met dank aan Loes

Franeker

Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 28 oktober kun je in Franeker in zeven restaurants eten met kaarslicht. Als het donker is, is je smaak beter! Dat de Franekers iets met de nacht hebben is niet zo vreemd: het is de stad van het planetarium van Eise Eisinga, die in zijn woonkamer de sterrenhemel na bouwde. Ook in de omgeving van de de stad zijn veel activiteiten. Franeker ligt aan de Waddenkust waar het nog echt donker kan worden. Ook onder de Elfstedenstad, in de Greidhoeke, is het zo donker dat je bij een heldere hemel met gemak de Melkweg kan zien. Ga naar de activiteitenpagina om te kijken welke restaurants mee doen.

Doe mee!

Op dit moment zijn we nog op zoek naar restaurants in de provincies Utrecht, Noord-Holland en Limburg die meedoen aan de Nacht van de Nacht. Zodat er overal in Nederland een Nachtrestaurant is. Doet u ook mee? Aanmelden kan via https://www.nachtvandenacht.nl/activiteit-aanmelden/