Aftellen naar de Nacht van de Nacht

29 oktober 2016

Nog even aftellen tot de Nacht van de Nacht 2016 van start gaat! Met een recordaantal van 464 activiteiten en 165 plaatsen waar de verlichting uitgaat is de Nacht van de Nacht groter dan ooit. Vanavond  zijn er door het hele land allerlei activiteiten te beleven; van sterrenkijkavonden en wandelingen tot vaartochten,  concerten en fotografiecursussen. Veel organisaties doen mee, en er is voor iedereen wel iets. Weet jij al wat je gaat doen? Wordt het sterren kijken, een diner in het donker, of ga je toch een concert bezoeken?

Bijzondere activiteiten in de Nacht van de Nacht
Enkele bijzondere activiteiten zijn een intiem concert bij kaarslicht van Spinvis in het Beauforthuis (nog enkele kaarten!) een bijzondere voorstelling onder de Hanekampbrug in Zwolle over een volk wat al jaren in het geheim onder de brug leeft, een wandeling langs de Waddenzee in Hallum waarbij het gebied alleen verlicht is door sterren en het licht van de vuurtoren, een ligconcert in Middelburg door Constanto Ostinato, muziek van Paul McKaren en ontspannen yoga-oefeningen bij kaarslicht in Westerbork, een huifkartocht op de donkerste plek van Nederland (Boschplaat, Terschelling), een diner in het kruitmagazijn op de wallen bij Brielle, meelopen met een romatische lichtjesroute door de duinen, de Domtoren beklimmen of een theatervoorstelling bezoeken.
Kijk voor alle activiteiten en activiteiten in jouw buurt op www.nachtvandenacht.nl

Bijzondere plaatsen waar het licht uitgaat
Ook gaat op meer dan 160 plaatsen het licht uit tijdens de Nacht van de Nacht. Kleine bedrijven, grote bedrijven en gemeenten; veel verschillende organisaties doen mee. Bijzondere plaatsen waar de lichten gedoofd worden zijn de Domtoren, het Erasmus MC, alle kerken en monumenten in Leiden, de Rabobank, Het Stadskantoor en Tivoli Vredenburg in Utrecht, de Grote Kerk in Enschede, de Catharijnekerk in Brielle en bij alle IKEA vestigingen in Nederland gaat het licht uit.

altijd-naam-vermelden-bij-plaatsing-foto-jankoeman-nachtvandenacht
Foto: Jan Koeman